Hej .
Jovistt kan det säkert hända, speciellt om härdningen har gått åt skogen. Optimala kniven verkar vara väldigt olika för många. En del vill ha lite längre blad en del lite kortare. Formerna på bladena varierar ju väldigt mycket i smakriktningarna också. Min erfarenhet från jakten och jaktkompisar är att ett relativt kort blad ca 6- 9 cm är den bästa till just jakten beroende på vilket vilt man är ute efter.
Tex. småvilt lite kortare blad, älgjakten lite länger. Drop point är nästan vedertaget här. Den äldre generationen vill oftast ha kolstål medans de yngre oftast föredrar rostfritt. Inget av det tycker jag är fel. Kniven behöver heller inte vara dyr för att ha en bra funktion och ändamål men sen finns det en hel del som tycker att just deras jakt kniv ska vara något speciellt. Tex, en custom efter deras beskrivningar eller en dyrare productionskniv. Som sagt, en smaksak i olika smakriktiningar och det är ju bara kul.
Bara några tankar från mig.
mvh Kimmo Lilja