Dagens aktivitet?

Tisdag - En timmes skridskoåkning på plogad bana, med hunden i släptåg. Efter en timme och otaliga varv på den korta banan var jag och hunden lika uttråkade tror jag. Promenaden till och från, totalt kanske 25 räknas väl också...

Onsdag - Skridskoåkning, mestadels i medvind, på (delvis) nylagda Mälarfjärdar. Nästan osannolikt bra is. GPSen som fanns med i gruppen talade om 67km när vi klev iland. Klart godkänt med tanke på att säkert en timme ägnades åt frenetiskt pikning för att hitta en framkomlig väg.

Idag - Lätt träningsvärk och tråkiga vardags-måsten...
 
Fy farao.. Femman i Skatås för första gången på drygt två månader. Jag har sprungit annat, framförallt längre distanser, pga isproblemen på femman, men idag tänkte jag att det går nog vägen. Och visst, det är bra mark nästan hela vägen, bara korta sträckor med lite halka. Men jag har aldrig mått så illa efter en löprunda.

Tog i så att jag höll på att kräkas efter målgång, men tiden blev "blygsamma" 21:40. En bra tid i sig, men när jag tog i så hårt och dessutom har tränat en del så är det jobbigt att ligga en hel minut bakom personliga rekordet..

Lungorna gillade det nog inte alls, för jag stod och hostade/kippade efter andan en lång stund efteråt. Funderade ett tag på om jag skulle palla bilresan hem.

(För övrigt känns det dumt att ta bilen till löprundan.. Till sommaren blir det cykel.)
 
Återhämtningen...

... efter influensan har ju pågått ett tag nu... har varit hängig i snart en månad...

Förra löppasset var den 15 januari! Rekordlångt uppehåll från träning... kanske är det bara bra eller så kommer det att vara jäkligt trögt att ta igen förlorad kondition. Det gäller nu att inte ha för bråttom tillbaka... då kommer skador som ett brev på posten.

Känner att jag ser ljuset i tunneln och att morgondagen ser ut att kunna bjuda på ett löppass. Idag har jag iaf kommit ut på en promenad i närområdet, rekade en löprunda.

Slaskigt, dimmigt och runt 3+... ganska behagligt även om jag skulle kunna tänka mig en större dos ljus....

6,5km 1 timme 11 minuter, 5,5km/h

Så här gick vi:
http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=7579835

Thomas
 
Fy farao..
Tog i så att jag höll på att kräkas efter målgång, men tiden blev "blygsamma" 21:40. En bra tid i sig, men när jag tog i så hårt och dessutom har tränat en del så är det jobbigt att ligga en hel minut bakom personliga rekordet..

Bra kämpat.

Då vet jag vad som väntar imorgon... siktar på runt 5 km... och känner jag mig själv så blir det svårt att hålla igen... så sannolikt kommer jag att ha rejält med blodsmak och vara rejält slut... och en bra bit från rekord tempo :-(
 
Senast ändrad:
Utförs

Utförsåkning igår igen, ett bra sätt att fira sin födelsedag på. Kallt som attan, runt minus tjugo när vi kom till backen och kanske minus femton och viss vind på toppen därefter. Bitvis usel sikt med flatljus och snöfall. Ändå sjukt kul, även om man tvingades in och värma sig mellan kanske vart femte åk. Det har fallit en del snö under veckans senare hälft, så utanför pisterna var det mellan två och tre decimeter lössnö... och nästan inga andra åkare!

[host host] ursäkta, jag menar att "Vi pumpade puder i off-pisten hela dagen, på våra feta lagg". Fast mina är kanske inga "feta lagg" utan snarare Smala Skidor. Och jag pumpar inte, jag tar mig bara ned.

Fan, det går rätt snabbt att lära sig tugget härnere. Undrar vilken av mina lavinspadar som bäst matchar min frisyr, till After-Skin?

Tidigare i veckan har det blivit lite löpning och styrketräning, och turåkning.
 
Äntligen frisk!

Idag var det löpar comeback! Åkte till Ågesta friluftsområde för att testa att springa 6:an.

Väl där upptäcker jag att tövädret inte haft full effekt på spåret, ett massivt islager på hela spåret som packats under den senaste månadens snöfall. Nu var all snö borta och det understa islagret låg bart i vatten, ruskigt halt med andra ord...

På flacken gick det att springa obehindrat med bugsen, även uppför, det släppte dock lite i drivet då. Utför kändes det lite osäkrare, höll igen något i de brantaste utförslöporna och försökte göra så jämna fotisättningar som möjligt, det funkade. Ibland blev det lätta släpp men inget som utvecklades till något okontrollerbart.

Konditionen då? Det kändes att jag haft en månads uppehåll från all fysisk aktivitet, men inte så illa som jag trodde. Lite lätt ansträngningshosta och fläskdaller kring magen bara... så det var väl bara tur att isläget höll nere tempot lite ;-).

Data:
Distans: 5,9km
Tid: 30:56
Tempo: 5:14min/km /11,4km/h
Upp/ner: 316m
Gps fil: http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=7586496

Äntligen är jag på gång igen!

/Thomas
 
Väl där upptäcker jag att tövädret inte haft full effekt på spåret, ett massivt islager på hela spåret som packats under den senaste månadens snöfall. Nu var all snö borta och det understa islagret låg bart i vatten, ruskigt halt med andra ord...

På flacken gick det att springa obehindrat med bugsen, även uppför, det släppte dock lite i drivet då. Utför kändes det lite osäkrare,
Haha, kom just in från dagens löprunda. Det har fallit några decimeter lössnö över Östersund, och i -15 grader så var halkan inte det största problemet. Knarr-knarr-knarr är bara förnamnet. Oplogat på de flesta gångbanorna. Great. Mina bugs grävde runt en massa snö, och inte gick det fort precis...
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg