Bästa kaffet i naturen, hur?

Kaffeostistheshit.nu... Åt i mig nåt hekto i påskas (inköpt i Sorsele), just den osten hade nyss fåt nåt slags gastronomipris, och den var verkligen ett par snäpp vassare än de jag ätit innan! Som halloumi men mindre salt.

Ang klarskinn: Gissa om min förvåning när jag i en hembygdsgård/amatörmuseum ute vid västerbottenskusten hittade just en förpackning (i gulnad papp med tryck) "klarskinn" för kaffe! Det var alltså inte bara nåt som allmogen fixade till på egen hand, utan såldes som knappt frimärksstora lappar!

Själv kör jag gärna kokpannan i skogen (koka vatten, på med kaffe, dra, koka upp, vänta, en skvätt kallvatten), speciellt vid fiske. På fjället tappar man oftast möjligheten att elda och då förlorar det mycket av sin charm för mig, då blir det oftast snabbkaffe. En kompis fick en presskanna från Relags i födelsedagspresent, den höll för <10 koppar innan den gick sönder...

Tricket med tefilter låter roligt, vet att jag tänkt på en liknande lösning tidigare utan att ha provat. Får väl testa vid tillfälle. Hemma har jag bryggare, två presskannor, två mockabryggare, en espressomaskin och en kaffekvarn...
 
Kaffeost, ja lika "smakrikt" segt och gummiaktigt blir det om du tar Halumi eller Mosarellan och lägger i kaffet.


Nja...
Första gången jag åt Mozarella så var associationerna snabbt klara - men å andra sidan så är det ju inte bara tydliga likheter utan också tydliga skillnader. Illustreras möjligen enklas genom att Halumi och Mozarella inte kan vara så lika som kaffeost, eftersom de inte ens är så lika varann...
 
te/kaffe-filter

Jag brukar dricka te när jag är ute i naturen eller är på cykelsemester med hjälp utav ett komposterbart engångs tefilter. Men senast jag var ute testade jag även kaffe för omväxlings skull, och det gick skitbra. Jag har använt mig av detta i flera år och är alltid lika nöjd, så det rekommenderar jag. Senast jag köpte var det från denna butik
http://www.drickaprylar.se/tefilter-p-139-c-154.aspx
 
Espessopulver gott, men mjölken?

Nescafes Espressopulver blir nästan lika gott som riktigt espresso ( Tycker jag). Största problemet tycker jag är att få god mjölk till. Mjölkpulver utan fett blir inte samma sak och jag har trots research i Gbg inte hittat mjölkpulver med fett i. Något tips?
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg