Avgiftsbelagd längdåkning

Det kan finnas "arenaliknande" förhållanden där det inte finns anledning att uppröras över spåravgifter, men problemet är avgränsningen och de prejudikat som avgiftsbelagda skidspår riskerar att skapa. Är det inte angeläget att stämma i bäcken och att "elitmotionärerna" hellre får avstå från preparerade spår (om nu det blir konsekvensen av ett avgiftsförbud) än att hela friluftslivet på sikt riskeras att avgiftsbeläggas? Det borde vara ett allmänintresse att sänka trösklar för friluftsliv, inte höja det.
 
I "min tillvaro" bedrivs inte friluftliv direkt i välpistade skidspår,där motionerar jag.Och är ack så beroenda av att de är -just välpreparerade ofta för att det ska gå att åka fort.
personligen kan jag tänka mej betala,om de då också hålls fredade från fotgängare och skoteråkare.
Svårigheten ligger nog i hur ordningen ska kunna upprätthållas.
I min by finns två milslånga spår på olika håll,vore toppen om de fick vara ifred från alla som sabbar,när det finns så mycket annan yta att färdas på till fots och med skoter.
För "frilufs" funkar vanliga skoterspår utmärkt,och lössnö,beror på vad för slagt skidor jag använder.
 
80 års jubileum av ass trespass of Kinder Scout

Den 24 April är det 80-års jubileum av mass trespass of Kinder Scout, som skapade fri tillgång till Peak District och ett stort antal liknande områden i Storbritannien och som till sist utmynnade i Countryside and Rights of Way Act från år 2000.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_trespass_of_Kinder_Scout
http://en.wikipedia.org/wiki/Countryside_and_Rights_of_Way_Act_2000

I Sverige går vi nu istället åt andra hållet, och snart kommer vi också behöva tillämpa mass trespassing här.
 

Liknande trådar