Torka kyckling - så här gör du
Att torka kyckling till sina egna maträtter är inte svårt, gör så här och du kan laga till goda kycklingrätter på turen.
Av: ulindh
Använd frysta kycklingfiléer. Ta fram kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter.
Skär den i så tunna skivor du kan. Du kan också riva den (blir mer som färs) och göra på samma sätt som med kycklingskivorna.
Lägg skivorna eller rivet på bakplåtspapper och ugnsplåt.
Strö över salt och kryddor.
Stek dem i ugnen i 15 minuter, i 150 grader.
Sänk ugnstemperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar eller lägg över dem i en torkugn och torka på 70 grader.
Torkad riven kyckling blöts upp snabbare vid tillagning än den skivade.
Packa det torkade kycklingköttet i lagom stora portioner i påsar, gärna vacuumpåsar och förvara mörkt, torrt och svalt gärna kallt.
Vid tillagning blötlägg i minst 30 minuter.
Här är tips på några recept med kyckling i:
Thaikyckling med rödcurry i kokosmjölk
Kycklingtortellini med fjällpesto
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Var kan jag få tag på torrmjölk?
- Friluftsmat Mjölkpulver
- Friluftsmat Torka mat i Airfryer.
- Friluftsmat Torrmjölk
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Näring i vildmarksmat?
- Friluftsmat Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!)
- Friluftsmat Tips på god varm energidryck - pulver
Färdiggrillad kyckling går också att skiva och torka, hälsas fr Skåne