Torka kyckling - så här gör du

Att torka kyckling till sina egna maträtter är inte svårt, gör så här och du kan laga till goda kycklingrätter på turen.

Av: ulindh

Använd frysta kycklingfiléer. Ta fram kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter.

Skär den i så tunna skivor du kan. Du kan också riva den (blir mer som färs) och göra på samma sätt som med kycklingskivorna.

Lägg skivorna eller rivet på bakplåtspapper och ugnsplåt.

Strö över salt och kryddor. 

Stek dem i ugnen i 15 minuter, i 150 grader.

Sänk ugnstemperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar eller lägg över dem i en torkugn och torka på 70 grader.

Torkad riven kyckling blöts upp snabbare vid tillagning än den skivade.

Packa det torkade kycklingköttet i lagom stora portioner i påsar, gärna vacuumpåsar och förvara mörkt, torrt och svalt gärna kallt.

Vid tillagning blötlägg i minst 30 minuter. 

Här är tips på några recept med kyckling i:

Thaikyckling med rödcurry i kokosmjölk 

Kyckling & Risoni på fjälltur

Kycklingtortellini med fjällpesto

Tom ka gai

Hot chicken muurikka



Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2020-02-14 17:04   Småtärna
Kycklingfärs! Torkar och blöts upp betydligt snabbare än nötfärs. Smakar mycket också.
Färdiggrillad kyckling går också att skiva och torka, hälsas fr Skåne
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg