Stekta nektariner

Av: Mi

Så enkelt men så gott.

Nektariner som steks över öppen eld (går lika bra på sprit/gaskök) är en perfekt avrundning på en friluftsmiddag.

Vill man lyxa till det så tar man med sig en vaniljkesella att servera till och lite rostade hackade pistagenötter att strö över.

Typ:

Efterrätt

Portioner/mängd:

1

Ingredienser:

2 nektariner per person eller mer om man är hungrig.

Smör till stekningen

ev. Vanilj Kesella och hackade pistagenötter till serveringen.

Gör så här:

Dela och kärna ur nektarinerna.
Skär dem i mindre bitar (jag föredrar tunnare klyftor för att det ser snyggt ut )

smält lite smör i pannan / muurikkan och lägg i nektarinerna.
Låt dem ligga där och götta till sig några minuter tills de blivit lite mjuka.

Ta av dem från värmen och servera direkt.


Lyxvarianten: Servera med Vanilj kesella och rostade pistagenötter

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg