Ris á la malta

Av: nkghansson

En variant på ris á la malta, som tar lite energi, men är väldigt god.

Typ:

Efterrätt

Portioner/mängd:

1-2

Ingredienser:

RIS
2 port kokt snabbris
1 påse kokosmjölkspulver+ 0,8 dl vatten
½ msk vaniljsocker

SÅS
4 tsk torkat jordgubbspulver
4 tsk potatismjöl
4 tsk socker
2 dl vatten
hela torkade jordgubbar

(Alternativ: varma koppen med jordgubbssmak, med lite mindre vattenvolym än vad receptet anger, för att ge lite mer krämkänsla)

Gör så här:

Koka snabbriset, häll av vattnet. Blanda kokosmjökpulver, vatten och vaniljsocker till en krämig lösning. Blanda ner i riset. Klart!

Blanda jordgubbspulver, potatismjöl och socker. Tillsätt varmt vatten och rör om tills allt löst sig. Lägg gärna in lite torkade jordgubbar. Låt stå en stund.

Servera Ris á la maltan med bär såsen! Njut!!!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg