Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En variant på ris á la malta, som tar lite energi, men är väldigt god.
Typ:
Efterrätt
Portioner/mängd:
1-2
Ingredienser:
RIS
2 port kokt snabbris
1 påse kokosmjölkspulver+ 0,8 dl vatten
½ msk vaniljsocker
SÅS
4 tsk torkat jordgubbspulver
4 tsk potatismjöl
4 tsk socker
2 dl vatten
hela torkade jordgubbar
(Alternativ: varma koppen med jordgubbssmak, med lite mindre vattenvolym än vad receptet anger, för att ge lite mer krämkänsla)
Gör så här:
Koka snabbriset, häll av vattnet. Blanda kokosmjökpulver, vatten och vaniljsocker till en krämig lösning. Blanda ner i riset. Klart!
Blanda jordgubbspulver, potatismjöl och socker. Tillsätt varmt vatten och rör om tills allt löst sig. Lägg gärna in lite torkade jordgubbar. Låt stå en stund.