Bakad energikaka med yoghurt & aprikos

Energikakor fungerar både som mellanmål och efterrätt. Lätt och snabbt sätt att fylla på energi när orken tryter.

Typ:

Efterrätt, Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

16 st energibarer

Ingredienser:

100 g torkade fikon
100 g torkade aprikoser
2 dl vatten

200 g nötter, ex valnötter och mandel

0,5 dl flytande honung
3 dl havregryn
1 dl krossade linfrö
1 dl riven kokos
1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

- Klipp den torkade frukten i bitar, koka upp med vattnet och mixa med stavmixer.

- Grovhacka nötterna.

- Blanda smeten med nötterna och resten av ingredienserna.

- Formad två avlånga kakor, ca 2 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper.

- Baka i 25 min, pressa den varma kakan med något platt.

- Låt svalna, skär sedan i bitar.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg