Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Müslibar med fikon (bakad)
Det här är inte en särskilt söt energikaka, men du kan pensla dem med choklad.
- Rosta havregyn i en stor stekpanna i ett par minuter på hög värme. En gjutjärnspanna är bäst till detta, det går också att rosta i ugn på plåt (20 minuter 250 grader, rör om då och då).
- Blanda gryn, jordnötter, lakritspulver och de hackade fikonen i en matberedare - mixa i tio sekunder för att blanda allt.
- Blanda i de de blöta ingredienserna och mixa i tills degen klumpar ihop sig - det tar ca 1 minut.
- Lägg blandningen i en brödform eller på bakplåtspapper, pressa kakan med nåot platt för att den ska hålla ihop bra, t ex en stekspade.
- Dela bitarna halvvägs så blir det lättare att dela dem sen.