Mandel och tranbärsrutor

Bakad energibar.

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

8 bitar

Ingredienser:

1,5 dl linfrökross
2 dl mandelmjöl
1 dl mandelsmör (kan du köpa eller göra själv genom att mixa 2 dl mandel i matberedare)
0,75 dl agavesirap/ ljus sirap
0,75 dl vatten
2 dl torkade tranbär, hela (pressa ner i måttet när du mäter)
0,5 dl puffat ris

Gör så här:

- Sätt ugnen på 150 grader.

- Blanda mandelmjöl och linfrökross. Rör ner resten av ingredienserna.

- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). Kakan bör bli ca två centimeter tjock.

- Pressa kakan så att den blir kompakt, tex med botten av en burk.

- Baka i 175 grader/ 25 min

- Låt svalna och skär bitar med tandad kniv. Packa i plastfolie eller bakplåtspapper.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg