Kikärtskakor med jordnöt

Energikakor, viktigt att pressa ordentligt för att de ska hålla ihop.

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

12 kakor

Ingredienser:

2 dl kikärtor
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl matolja
0,5 tsk salt
0,5 dl jordnötssmör, osötat
3 dl havregryn
1 dl grovhackad aprikos
1 dl grovhackade valnötter

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader

- Mixa kikärter, sirap, matolja, salt , jordnötssmör och havregryn till en smet.

- Tillsätt grovhackade aprikoser och valnötter, blanda väl.

- Lägg i form eller på plåt (2 cm tjock) pressa kakan med något platt och baka i 25 minuter.

- Pressa den varma kakan igen för att den ska hålla ihop.

- Låt svalna och skär bitar.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg