Jordnöts- choklad och banankaka (torkad)

Om du ska göra dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

ca 12 st

Ingredienser:

3 dl bananpuré, ca två mogna bananer 2 msk kakao 0,5 dl socker 3 dl müsli 3 dl jordnötter Torktid: 50 grader 5+5 timmar

Gör så här:

Mixa bananerna till en puré och blanda med kakaon och sockret.

- Blanda sist i nötter och müsli

- Forma en avlång ca 1 cm tjock limpa, dela i bitar med kniv eller degskrapa. Obs! Lite mellanrum mellan varje.

- Torka i sex timmar i ugn. Vänd sedan kakorna och torka ytterligare sex timmar, gärna på galler.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg