Ingefärskaka med morot - bakad

God energibar.

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

ca 10 kakor

Ingredienser:

Torra ingredienser:

6 dl havregryn
0,5 tsk natriumbikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl riven kokos
1 dl tranbär
1 dl grovhackade valnötter
6 grovhackade aprikoser
0,5 dl mörkt muskovadosocker

Blöta ingredienser:
0,5 dl matolja
0,5 tsk vaniljextrakt (pulver)
2 ägg
2 msk agavesirap eller ljus sirap
1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk ingefärspulver
2,5 dl finrivna morötter (ca 200 g)

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader.

- Blanda alla torra ingredienser.

- Finriv morötterna och blanda dem med oljan.

- Vispa ihop äggen lätt, tillsätt vaniljextrakt/socker, sirapen och sen morots- och oljeblandningen.

- Blanda ihop de torra och blöta ingredienserna och rör tills allt är väl blandat.

- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). 

- Baka i 175 grader/ 30 min.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg