Energikaka fikon-kokos (torkad)

Om du ska torka de här kakorna så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka dem så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur. Välj om du vill torka dem riktigt hårda (och därmed riktigt lätta och hållbara) eller något mjukare – vilket gör dem mer lättuggade. Torka: 50 grader 5+5 timmar

Typ:

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd:

Cirka 16 bitar

Ingredienser:

1 dl grovhackade fikon
2 dl hett vatten
-
1 dl finhackade fikon
3 dl havregryn
1 dl kokos

Gör så här:

- Mixa de grovhackade fikonen med vattnet till en slät puré

- Blanda purén med havregryn, finhackade fikon och kokos

- Forma en avlång ca 2 cm tjock limpa på bakplåtspapper eller torkpapper, dela i bitar m kniv eller degskrapa, lite mellanrum mellan varje.

- Torka i fem timmar. Vänd kakorna och torka ytterligare fem timmar, gärna på galler.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg