Äpple och kanelsoppa

Av: MacLarsson

Tar (førutan bløtlæggning) ungefær en kvart att tillaga, inte mycket disk och rætt begrænsad brænsleåtgång.

Lunch før 4 pers.

Ingredienser:
3-4 medelstora grøna æpplen, (helst egenhændigt torkade)
1dl russin
1 msk potatismjøl eller vetemjøl
2 kanelstænger
Vatten så grytan blir full.

Låt æpplena ligga i bløt en stund om dom har varit torkade. Om dom ær hela ringar skær ner det till
fjærdedelar (ungefær). Koka upp æpplen och vatten under två-tre minuter, tillsætt russin och kanelstænger
och sjud tills æpplena blivit lite mosiga.

Ta grytan från lågan och rør førsiktigt ner mjølet. Værm till sjudning. Njut.

Jo, bortsett från hemlagad pemmican, som ær något av en gastronomisk explosion i bivacken,
brukar føljande enkla æpple/kanelsoppa vara en riktig vinnare. Serveras med några skivor grovbrød,
och kan med stor førdel førstærkas med en næve hemblandad (eller køpt) musli. Man kan också
tillsætta en påse blandad frukt (torkad) istællet før 1-2 æpplen før økad upplevelse.
Typ:

Lunch

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg