Torka en grönsaksröra

Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås.

Av: ulindh

Det här är en jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan lägga till lök och vitlök för smakens skull om du vill.

Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn)

INGREDIENSER - 2 port
Torkade grönsaker exempelvis: paprika, squash, morot, tomat - ca 100 gram
Sambal oelek
Olivolja
Lite salt & peppar
+ ca 5 dl hett vatten till blötläggning

Förbered:
- Torka grönsakerna hackade i små bitar (50 grader i torkugn eller på plåt i ugn, ca 10 timmar).
- Lägg de torkade ingredienserna i en påse ca 100 g / 2 pers, sambal och olja i en separat påse.

Tillaga:
- Tillsätt hett vatten och låt stå 15 minuter
- Koka upp tillsätt mer vatten om det behövs

Röran passar bra till torkad kyckling, se hur du torkar kyckling här.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2020-02-22 20:35   Thomas Lummi
Jag brukar torka grönsaker mm och göra ett par olika kryddningar. Sedan har jag det till pasta/linser.
Äter vegetariskt kan jag säga. Brukar bli bra.
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg