Torka en grönsaksröra
Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås.
Av: ulindh
Det här är en jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan lägga till lök och vitlök för smakens skull om du vill.
Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn)
INGREDIENSER - 2 port
Torkade grönsaker exempelvis: paprika, squash, morot, tomat - ca 100 gram
Sambal oelek
Olivolja
Lite salt & peppar
+ ca 5 dl hett vatten till blötläggning
Förbered:
- Torka grönsakerna hackade i små bitar (50 grader i torkugn eller på plåt i ugn, ca 10 timmar).
- Lägg de torkade ingredienserna i en påse ca 100 g / 2 pers, sambal och olja i en separat påse.
Tillaga:
- Tillsätt hett vatten och låt stå 15 minuter
- Koka upp tillsätt mer vatten om det behövs
Röran passar bra till torkad kyckling, se hur du torkar kyckling här.
Äter vegetariskt kan jag säga. Brukar bli bra.