Stekt lax med teriyakisås och sesamfrö

Veckans recept är en rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Snabbt och enkelt passar bra för en dagsvandring eller på paddelturen.

Av: ulindh

En rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Det är bara att steka laxen sen hälla över teriyakisås och sesamfrön - voilà! Du kan äta rätten som den är, till ris eller på bröd.

INGREDIENSER - 2 port
2 st laxfiléer
0,5 dl teriyakisås
0,5 dl skalat sesamfrö


Hur du gör:

    • Dela laxen i mindre bitar.
    • Stek laxen.
    • Häll över såsen och sesamfrön.

Utrustning för att laga mat över eld hittar du här!

    Läs mer

    Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
    Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
    Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
    Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
    En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

    Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

    Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

    Få Utsidans nyhetsbrev

    • Redaktionens lästips
    • Populära trådar
    • Aktuella pristävlingar
    • Direkt i din inkorg