Veckans recept - Grönsaksgryta med quinoa
Den här grönsaksgrytan går snabbt att laga och passar bra att servera med lite bröd till.
Av: ulindh
Till denna grönsaksgryta passar det bra med mjukt eller hårt bröd. Recept inlämnat av AM15
INGREDIENSER - 2 portioner
20 g torkade tomater
5 g torkad gul lök
10 g torkade morötter
30 g röda linser
100 g quinoa
1 liter vatten
1 krm vitlökspulver
0,5 tsk krm paprikapuver (fräs gärna i lite olja för mer smak)
0,5 tsk salt eller ännu hellre en tärning grönsaksbuljong
svartpeppar
- Skölj linser och quinoa.
- Blötlägg alla ingredienser i tio minuter, koka sedan allt i 10-15 minuter.
- Smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
Maten torkar snabbare med en torkugn från Excalibur, Stöckli, Evemat eller Sedona!
Vänligen
seobserver
Per port ca: 996kJ / 240kcal
Med buljongtärning ca: 1048kJ/253 kcal