Trangiaköket kommer att vara kvar i förrådet i sommar. På Sarekvandringen kommer jag att använda en gasbrännare, en från MSR. Jag funderade en hel del under vintern på vilken typ av brännare jag ville ha. Kraven på brännaren var ganska moderata: toppmonterat, hög effekt, enkel att använda, liten och lätt. Gärna från en välkänd tillverkare.
Det blev en Pocket Rocket 2 från MSR, inköpt i butik i Helsingfors. Den är helt ny, så butikerna i Sverige har inte den ännu.
Brännaren är gediget byggt och kommer att testas när gasen är köpt.
När det gäller kokkärlet så ville jag ha någonting som var "mer än 0.5 liter och max 1 liter". När jag lagar maten så vill jag göra det i ett kärl, allt i samma kärl. Tanken var även att gastuben skulle få plats i kärlet.
Efter att ha botaniserat på nätet så blev det ett, som jag ser det, ett prisvärt kokkärl från Biltema.
Nedpackat i meshpåsen. Gasen får plats i kärlet.
Med 0.9 liter får allt för en måltid plats i kärlet. Den mindre kan vara lock...och är jag sugen på kaffe så är den lagom stor för att ordna varmt vatten.
Nu ska köket testas...behöver skaffa gas först.
Eftersom jag ska vandra i Sarek under kanske upp till två veckor kommer maten att väga en del. Jag är inne på att använda torkad mat. Jag kommer att torka maten själv, och jag vet att det finns en hel del om detta på nätet, vilket jag kommer att använda som inspiration.
Det viktigaste är att maten har ett högt energi och näringsinnehåll. När det gäller fett kommer jag att ha med mig någon typ av olja, vilket är enkelt och energirikt.
Jag tycker om enkla saker, så maten kommer jag inte att krångla till. Det mest intressanta blir att testa de olika rätterna, och se hur torkning, blötläggning och tillagning funkar.
Kängor och tält är också nya...tror att nästa inlägg handlar om dem.