torkade hela citroner
... torkad lime är en "persisk specialité".
De torkade limefrukterna ser också hemska ut, men är väldigt "ultra light expedition kevlar North Face", fast ganska skrymmande... typ ping-pong-boll i både vikt och volym.
Det finns en maträtt som heter "Ghorme Sabsi" som är en jämrans massa örter (bla. bockhornsklöver) man kan köpa torkade, torkad lime, "black eye" bönor... och kött (det är det som är "Ghorme", men precis som sjömansbiff varken är gjort på sjömän, eller enbart äts av dem så har namnet blivit liksom ett "varumärke").
Schysst nagg är det iallafall!
Jag har en påse och det åker nog mer på nästa tur... gankar ba..set ur varma koppen )
Haken som JAG upplevt är att de behöver "ligga till sig", vilket för visso gäller mycket torkat.
Nu har jag precis preparerat en Outdoor Moussaka )
Torkat kanelfräst köttfärs, trummat ihop torkade auberginer, andra grönsaker och champinjoner.
Dessutom har jag Joanna's "oljeimpregnerade bulgurgryn istf. potatis. Totalt blir det nog 250g torrt och 600g blött per portion, så det är tyvärr i vanlig ordning när jag gör sånt alltför väl tilltaget.
Men JÄÄÄKLAR va mumsig det kommer att bli - vågar jag nämna att vi skall släpa med rödvin att ha till, eller blir jag utslängd ur forumet då ?
Taggad, torkad, trimmad och snart tuggad... Håkan
... torkad lime är en "persisk specialité".
De torkade limefrukterna ser också hemska ut, men är väldigt "ultra light expedition kevlar North Face", fast ganska skrymmande... typ ping-pong-boll i både vikt och volym.
Det finns en maträtt som heter "Ghorme Sabsi" som är en jämrans massa örter (bla. bockhornsklöver) man kan köpa torkade, torkad lime, "black eye" bönor... och kött (det är det som är "Ghorme", men precis som sjömansbiff varken är gjort på sjömän, eller enbart äts av dem så har namnet blivit liksom ett "varumärke").
Schysst nagg är det iallafall!
Jag har en påse och det åker nog mer på nästa tur... gankar ba..set ur varma koppen )
Haken som JAG upplevt är att de behöver "ligga till sig", vilket för visso gäller mycket torkat.
Nu har jag precis preparerat en Outdoor Moussaka )
Torkat kanelfräst köttfärs, trummat ihop torkade auberginer, andra grönsaker och champinjoner.
Dessutom har jag Joanna's "oljeimpregnerade bulgurgryn istf. potatis. Totalt blir det nog 250g torrt och 600g blött per portion, så det är tyvärr i vanlig ordning när jag gör sånt alltför väl tilltaget.
Men JÄÄÄKLAR va mumsig det kommer att bli - vågar jag nämna att vi skall släpa med rödvin att ha till, eller blir jag utslängd ur forumet då ?
Taggad, torkad, trimmad och snart tuggad... Håkan