• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Ut och gå?

Låt du tanten behålla sin rullator. Det behövs som jag har påpekat förr, inga tekniska hjälpmedel. Och för den delen är det stor risk att de lea ungarna på gården kommer att tracka dej. Om du tvunget behöver stöd så håll dej till en stav så ser du i alla fall inte så himmla grön ut. Akta bara så att den inte fastnar i brunnslocken.

/g
 
tigertamjaren; sa:
Hej, hej igen, och tack för alla spännande svar! Snabba ryck! Nu har tanten i dörren breve fått en rullator och erbjudit mig att prova. Vågar jag?

Bara om rullatorn är från välrenomerad tillverkare, med personligt utprovad ramstorlek och med minst XTR-komponenter. Allt annat är oansvarigt!
 
Halvvägs över till Elsa Eriksson (grann-tanten) insåg jag att jag faktiskt redan gick! Och det utan vare sig stavar eller rullator! Så nu har jag varit ute en runda i friska luften och verkligen fått mersmak!

Någonstans har jag hört talas om ett högt och brant berg som heter Kajpak (något åt det hållet i alla fall). Är det en lagom utmaning för en nybörjare som jag? Jag vill helst gå ensam.

Puss och kram!
 

avslutad210712

Gäst
gundj; sa:
Nu ska jag kasa mig ut till bilen och åka o dricka öl.

Avslutningen borde rendera livstids avstängning från utsidan för har vi inte sagt att motorfordon icke skall behandlas på denna eminenta sida.
 
Frågor

Hej och hå på er alla, jag har nu varit ute och gått lite grann och har lagt märke till några saker som jag undrar lite om. Det är lite jobbigt att gå. Man svettas ibland, och kan faktiskt bli lite trött. Sen tycker jag att mina sockor skaver, eller är skorna för små? (Har ett par fina, gamla seglarskor från Dockside som väl är ett bra märke?) Dessutom tycker jag att det är krångligt med button-downkrage på skjortan för det blir ett himla knäppande när man ska fälla upp kragen (för att skydda sig mot vinden) och sen knäppa ner den igen. Däremot fungerar korta lederhosen utmärkt i kombination med knähöga raggsockor. Det blir en glipa vid knät som är skön när man går! Har försökt med tyrolerhatt mot regn, men den blir genomblöt. Ska man ha sydväst?

Tacksam för svar!!!
 
Det mesta handlar ju om att pröva sig fram och mycket är smaksaker. Utom button-down-kragen, som är en dålig smak-sak och dessutom är en helt onödig funktion som adderar onödig vikt. Den kan rent av vara farlig!
2003 var det en kille i Motala som dog när hans button-down-krage plötsligt inte funkade och snibben for upp och täppte till hans andningsvägar.
 
Bra svar om button-downkragen som ju måste vara ett hin ondes påfund? Nu blir det nog vanlig krage och flanell framöver! Tack, tack!

Fortfarande är jag dock osäker om huvudbeklädnad och skodon. Dessutom, om jag har god tur med allt och väl har nått toppen av Kaipak varefter jag ska fira mig ner i Dülfersitz (hamparep) undrar jag hur det ska gå med de känsliga delarna man har lite nedanför mitten på kroppen? Kan tjock galon vara lösningen?
 
Re: Re: Provocerande

strand; sa:
thureb; sa:
Föreslår att du stänger av dator och mobiltelefon snör på dig ett par bekväma skor och tar en 40 minuters promenad så där 4 ggr per vecka.

Thure

Ett bra råd. Vi är nog väldigt många här som skulle behöva följa det. Varför inte låta avstängningen bli för gott?
Håller man ändå på så kan man lika bra kasta ut TVn också. Vilken befrielse det skulle vara.

/g

Själv är jag utan tv sedan ett år tillbaka, och det är jätteskönt! Visserligen kan man ju inte hänga med i diskussionerna om de senaste reklamfilmerna (varför är det aldrig nån som pratar om kulturprogrammen?) och dokusåporna, men vilken frihet det är!

Jag hoppas att SVT snart tar sitt förnuft till fånga och börjar sälja programmen till en liten summa över nätet. I så fall ska jag prenumerera på kultur- och naturprogrammen. ;)
 
pjäs

Märker du inte Gunnar att du håller på och driver med alla ambitiösa vandrare och om du ser tillbaka på svaren så har du (snart) fått ihop till en pjäs som kan göra succe världen över.
Vi går och går för att vi tror att vi ska må bra och egentligen så kanske vi bara gör det för att bli lönsamma (som Peter Tillbergs bild: Blir du lönsam lille vän), goda samhällsmedborgare, ja som konsumerar. Du är en bra samhällsmedborgare om du i första hand konsumerar, inte producerar.
 
Hej Christer! Tack för ditt svar! Ska jag sätta upp en pjäs? Är det någon som verkligen är intresserad av mina försök att komma ut och gå? Kan jag tjäna pengar på det menar du? Det låter helt otroligt! Jag som bara skulle ut och gå!