Torka mat

Stoppar man det i frysen så får man kondens när man tar ut det och detta måste i så fall få avdunsta innan man packar ned det igen. Annars ruttnar det.

Om man blandar ihop alla ingredienser borde inte det vara ett problem eftersom pasta, mjöl, mjölkpulver etc snabbt borde dra åtsig fukten och fördela det rätt jämnt. Däremot om man bara har rena grönsaker eller kött ensamt i en påse ser jag en risk i detta.
 
Det flesta torkade

livsmedel, kan bli torrare vid förvaring i frysen men kräver efterbehandling för att skiljas från iskristallerna som utfälls.
Torka billig och riktig glass på ett bakpapper i frysen, smeta ut klickarna tunnt, så får ni ett bildminne av två saker, iskristallerna och något som annorlunda efterrätt ute. Efter frysningen skrapa bort iskristallerna noga....
 

avslutad210712

Gäst
Kommer tillbaka från en sväng och den torkade maten vi åt var minst ett och troligen två eller tre år gammal och vi inte bara överlevde - vi behövde inte besöka dasset mer än normalt.
 
Torkad mango är en höjdare att med sig ute på vandringen. Söt och farligt god :) Nackdelen är att mangobitarna försvinner spårlöst redan innan man ens kommit iväg på tåget till själva vandringen ;)
Se till att ha en mogen mango och skär den i centimetertjocka skivor för annars fastnar den på plåten. Ju större yta på skivorna dessto bättre. Har haft lite svårt att få tag på mogen mango i affären men har haft den liggande hemma några dagar innan jag använt den. Lite synd att en mango är ganska dyr jämfört med andra frukter och grönsaker. Eller så har jag rotat i fel affär...
Bra som godis på jobbet också :)
 
Det finns en hel del man kan köpa färdigt, och priset kan ofta bli billigare- och tiden minskas ju rejält!
Jag kan rekomendera en slags torkade pasta grönsaker, kommer inte ihåg märket men det finns både blandade grönsaker, CarlJahan svamp och soltorkade tomater av samma märke... hur gott som helst att blanda ner i grytor eller pasta.

Låter underbart smidigt, men jag har aldrig sett det (inte för att jag tittat efter det heller iochförsig)... vart hittar man det?
 
Risken är nog att det blir för varmt, vid torkning av mat bör det inte överstiga 50-60 grader.
Vet inte hur nya gasugnar fungerar, har bara haft äldre modeller och de har aldrig kundat hålla låga temperaturer.
Du får testa med en termometer innan.


Skakar liv i en gammal tråd.
Kan man torka mat i en gasugn? Eller är det inte ens lönt att försöka?
 
Tack för svaret. Din reflektion är sann, det är lönt i h**** att få rätt temp vid så låga temperaturer. Blir till att inhandla en tork-"aparat".
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Jazzy Torka mat i Airfryer. Friluftsmat 21
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
mipert Torka mat i eldriven kylväska? Friluftsmat 7
vmemam Hur torka och lösa upp mat....? Friluftsmat 1
nermander Torka mat (igen?!:-), "lagom fukthalt"? Friluftsmat 16
linus.palm Torka mat Friluftsmat 1
mgaarder Mat att torka Friluftsmat 9
el_duderino Torka stekt korv Friluftsmat 8
magnusk750-2 Torka köttgryta? Friluftsmat 7
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
nordängen Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6
Gorica Torka tomatsoppa och dylikt? Friluftsmat 7
Melker63 Torka dina grönsaker Friluftsmat 10
Wolf25 Torka sås? Friluftsmat 9
Trilla Torka renkött Friluftsmat 39
oskarlin Torka spenat? Friluftsmat 12
marcusleyon Torka utan fläkt & värme? Friluftsmat 1
Pialin Torka lax? Friluftsmat 4
Virrhönan Torka quorn?? Friluftsmat 7
tbergman Real-torka Friluftsmat 16
grodanbolle Går det att torka köttfärs i gasugn? Friluftsmat 8
Solstråle torka krossade tomater?? Friluftsmat 4
anton_karlsson_78_yahoo.se Torka creme fresh, bad idea? Friluftsmat 9

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg