"Endast några veckor" "en väldigt kort period" , nej när man talar om animaliska livsmedel som dessutom varit uppvärmda(!!!)(obersevera att det var en hel gryta) då är 4 timmar den lagliga gränsen vid kommersiell produktion. Alltså, från att livsmedelet understiger 100grader till att det ska vara minus 18 grader eller tillräckligt torrt för att anses färdigkonserverat. Dessa regler är såklart hårt dragna och torkar man mat hemma behöver man itne stå med timern. Men det ger ett perspektiv, 4 timmar är allt som i tester har kräfts för att dödliga bakterier ska hinna växa till sig. Ett par veckor är i det perspektivet ganska mycket.
En gryta är inte optimalt att försöka torka och kan helt klart ha påverkat det slutgiltiga resultatet. Bättre då, att som nämnts tidigare, laga olika delar för sig och sen mixa ihop de torkade delarna. Antingen redan vid förvaring eller vid tillagning. Alternativt göra en "gryta" med mycket mindre vätska. Extra vatten går alltid att tillföra vid tillagning på utflykten.
Punkterna gällande kommersiell produktion förstår jag inte riktigt. Får det max ta 4 timmar för ett livsmedel att gå från ett tillstånd, tillagat eller färskt, med högt vatteninnehåll till "helt" torrt? Hur ska det gå till i hemmet? De flesta behöver 10-24 timmar på sig för att torka sin mat. Och vad har det med ett par veckor i torkat tillstånd att göra?