Torka mat

Hej

har börjat exprimentera lite med att torka mat själv hemma, har tagit till hjälp boken 'Torka mat' och försökt mig på en kycklingrätt. Men det vill sig inte riktigt eller så är det jag som har för höga förväntningar, kycklingen blir torr och seg efter tillagning vad gör jag för fel?
 
Försökte förra året att torka lite, men tyckte det var meckigt att göra det i ugnen, lyckades aldrig få en jämn temperatur.

Ser nu denna http://www.netonnet.se/art/hem-och-...oksgerad-ovrigt/centurion-svk120/169693.4929/

och undar således om den kommer göra jobbet?

Jag kör OBH Nordicas motsvarighet.
http://www.obhnordica.se/svamp-och-frukttorkar-58.aspx?ProductID=PROD607&AreaID=

Har inte hunnit testa den fullt ut, men jag har torkat diverse frukter med bra resultat.
Den arbetar mellan 50-70C genom att man justerar en ventil i toppen (öppen = 50C, stängd = 70C), och det fungerar faktiskt.

Det som är en irriterande nackdel är att torkollorna har ett ganska grovt "nät". Små saker som ris, köttfärs, etc. går inte att torka. Man kan lösa det lätt genom att köpa ett finmaskigt nät och klippa till, men man kan ju tycka att det borde medfölja.
Däremot medföljer ett litet fat som man ska lägga i botten som fett-uppsamlare när man - hör och häpna - torkar t.ex. köttfärs, vilket som sagt inte går =)
 
hejsan jonafaj
istället för att klippa ett nät så kan man ta stänkskydd i rostfritt avsedda för stekpannor, eftersom handtaget är ivägen så äre bara att demontera detta...;)

antingen så torkar du i ugnen, bygger en egen torkapparat med tex en kupe'värmare eller så köper du en riktig torkapparat.

en billig men fullt duglig torkapparat är från OBH NORDICA-beställs tex från elgiganten-har en sån själv.

problemet är att maskorna i "brickorna" för grova för köttfärs . så köp stänkskydd och lägg dit..
http://www.clasohlson.com/se/Stänkskydd/Pr341440000 passar ganska bra i OBH NORDICAn.


vänligen nils
 
hejsan jonafaj
istället för att klippa ett nät så kan man ta stänkskydd i rostfritt avsedda för stekpannor, eftersom handtaget är ivägen så äre bara att demontera detta...;)

Ja jag har köpt två billiga såna (uöver det som vi använder till det de är avsedda för). Fast sen jag köpte dem har jag aldrig använt dem:) (Eftersom jag inte har nån bra torkapparat, vår ugn funkade inget bra så jag har tänkt bygga en torklåda om jag hittar nåt bra att bygga av, vill gärna hitta ett lite lagom stor plåtskåp på loppis.)
 
Torka kyckling

Hej

har börjat exprimentera lite med att torka mat själv hemma, har tagit till hjälp boken 'Torka mat' och försökt mig på en kycklingrätt. Men det vill sig inte riktigt eller så är det jag som har för höga förväntningar, kycklingen blir torr och seg efter tillagning vad gör jag för fel?

Jag ska prova att torka kycklingfärs som det rekommenderas på den här sidan:
http://user1.netatonce.com/~u12202/maten/torka.htm
 
Jag torkar köttfärs i mängder nu innan fjälltur om två veckor.
Kör med en tork med timer, och lägger i myggnät på ollorna så att köttfärsen inte skall rinna ner.
Funkar kalas med 7 lager på varandra, och sen övertorkar under natten.

Rotfrukter går också bra, bara man förväller dem dvs kokar dem en stund, innan torkningen.
Net on net torken för 399 var ju ett bra pris, lika bra att köpa och testa eftersom det frystorkade i butiken är så himla dyrt. Egentorkat blir godare och man vet vad man stoppar i sig :)
 
hejsan jonafaj
istället för att klippa ett nät så kan man ta stänkskydd i rostfritt avsedda för stekpannor, eftersom handtaget är ivägen så äre bara att demontera detta...;)

antingen så torkar du i ugnen, bygger en egen torkapparat med tex en kupe'värmare eller så köper du en riktig torkapparat.

en billig men fullt duglig torkapparat är från OBH NORDICA-beställs tex från elgiganten-har en sån själv.

problemet är att maskorna i "brickorna" för grova för köttfärs . så köp stänkskydd och lägg dit..
http://www.clasohlson.com/se/Stänkskydd/Pr341440000 passar ganska bra i OBH NORDICAn.


vänligen nils


Kör också med en OBH-Nordica. Jag bruka klippa upp kaffefilter som jag lägger på torkollorna. Har man de minder kaffefilterna så passar det perfekt, de större normala får man en lite bit omlott men det passar perfekt!
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Jazzy Torka mat i Airfryer. Friluftsmat 27
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
mipert Torka mat i eldriven kylväska? Friluftsmat 7
vmemam Hur torka och lösa upp mat....? Friluftsmat 1
nermander Torka mat (igen?!:-), "lagom fukthalt"? Friluftsmat 16
linus.palm Torka mat Friluftsmat 1
mgaarder Mat att torka Friluftsmat 9
el_duderino Torka stekt korv Friluftsmat 8
magnusk750-2 Torka köttgryta? Friluftsmat 7
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
nordängen Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6
Gorica Torka tomatsoppa och dylikt? Friluftsmat 7
Melker63 Torka dina grönsaker Friluftsmat 10
Wolf25 Torka sås? Friluftsmat 9
Trilla Torka renkött Friluftsmat 39
oskarlin Torka spenat? Friluftsmat 12
marcusleyon Torka utan fläkt & värme? Friluftsmat 1
Pialin Torka lax? Friluftsmat 4
Virrhönan Torka quorn?? Friluftsmat 7
tbergman Real-torka Friluftsmat 16
grodanbolle Går det att torka köttfärs i gasugn? Friluftsmat 8
Solstråle torka krossade tomater?? Friluftsmat 4
anton_karlsson_78_yahoo.se Torka creme fresh, bad idea? Friluftsmat 9

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg