1. Det är i o f inte korrekt. Om du går till den långa knivtråden så ser du att hårdhetsgrader är bara en del av beskrivningen av diverse knivar. Dock en mycket viktig del eftersom den ger en fingervisning om bladets nötningstålighet, dvs dess förmåga att hålla skärpa. Vill du påstå att den detaljen är oviktig när det gäller knivar?
Den detaljen är säkert inte oviktig, men ur mitt perspektiv där jag använder kniven till att antingen skära korv (under fjällturer där eldningsmöjligheterna är begränsade, en victoronix blir det då med lite andra verktyg på), till att spänta ved etc under skogsturer (en morakniv), eller rensa fisk (även det en moraknvi) så har jag aldrig känt något behov av något mer. Kanske har jag missat något?
Det är även skönt att veta att det är fler som har en liknande attityd till knivar som jag, jag har blivit lite skrämd av alla knivdiskussioner som har ungefär lika många visningar som "friluftsinglar"