Jag menar precis det jag skrivit. Det går att laga god mat på pannor som är gjorda i tunna material.
Det är inget krav att maten steks i kolstål eller gjutjärnspannor för att det ska bli gott.
Jag använder själv i princip uteslutande gjutjärnspanna när jag steker hemma på min spis. När jag lagar mat på gas/fotogenkök så använder jag i princip aldrig gjutjärn eller kolstål, utan väljer där tunnare pannor. Det finns flera anledningar till det, varav vikten troligen är den största enskilda.
När det gäller matlagning så är det precis som med så mycket annat. Det viktigaste delen är den som utför själva arbetet. Ett par dyra skidor gör ingen till en bra skidåkare, ett dyrt tält kan också blåsa sönder om det används fel. En dyr cykel behöver inte vara snabbare än en billigare. I slutändan är det vad du gör med din utrustning som är viktigast. Du blir inte en bättre kock bara för att du köper en dyr stekpanna...
Därmed inte sagt att det kan vara roligt med rätt (ofta dyr...) utrustning. Men jag hävdar inte att det är nödvändigt.
Det är inget krav att maten steks i kolstål eller gjutjärnspannor för att det ska bli gott.
Jag använder själv i princip uteslutande gjutjärnspanna när jag steker hemma på min spis. När jag lagar mat på gas/fotogenkök så använder jag i princip aldrig gjutjärn eller kolstål, utan väljer där tunnare pannor. Det finns flera anledningar till det, varav vikten troligen är den största enskilda.
När det gäller matlagning så är det precis som med så mycket annat. Det viktigaste delen är den som utför själva arbetet. Ett par dyra skidor gör ingen till en bra skidåkare, ett dyrt tält kan också blåsa sönder om det används fel. En dyr cykel behöver inte vara snabbare än en billigare. I slutändan är det vad du gör med din utrustning som är viktigast. Du blir inte en bättre kock bara för att du köper en dyr stekpanna...
Därmed inte sagt att det kan vara roligt med rätt (ofta dyr...) utrustning. Men jag hävdar inte att det är nödvändigt.