1. Du har ju tagit fram den aktuella formen så givetvis är det något som tilltalar dig med den. Min egen skapelse hade inte sett ut så där. Jag hade gärna placerat spetsen i förlängningen av mittenlinjen räknat från handtagets bakersta del.
I min smak är bladet för brett och kanske lite för delikat. Kniven ser ut som en mindre variant på kockkniven. Det kan i o f vara bra om man lagar en del mat i lägret men kanske inte så bra i samband med täljning, fileande av fisk och som en allroundkniv. Däremot är bladformen nästan idealisk till jakt.
Vilket stål valde du?
2. När det gäller skollor så blir det väldigt svårt att råda dig. Återigen. Personligen hade jag kanske inte tittat på utseende helt och hållet, utan på hållbarhet, dvs träets hårdhet i Janka-grader: http://en.wikipedia.org/wiki/Janka_hardness_test
~Paul~
Du missförstod. Bilden som är inkluderad är en kniv som någon annan har beställt. Han inkluderade den för att beskriva de olika sätten att forma kniven vid hälen.
Kniven kommer vara i 3V stål, så det är jag mycket nöjd med.
Jag ska kika på hårdhetstestet. Tack för länken.