En på pappret enkel fråga . Men...Vill man ha 12c27 så hårt? Risk för urflisning?
Det hela hänger på knivens användningsområde. Som vanligt.
Den aktuella kniven är framtagen i syfte att funka väl som en lätt EDC, dvs till matprepp, enstaka kartonger, buntband, kuvert, snören och så vidare. Till dessa uppgifter är kniven idealisk med sin tunna bladprofil och tillika tunna egg.
Jag skulle dock inte tälja med kniven (trots att man gjort det utan problem) och utsätta den för vridningar och bändningar.
Som det är så är det snarare dagens 12C27-knivar som är för mjuka! För några år sedan så härdade man det här stålet avsevärt högre. För att inte tala om några decennier sedan. Jag äger några gamla Frostar som är "diamanthårda" i stålet. Det sjunger om bladet när man daskar det mot bordsskivan.
Jag har sett tester där man skär i kartonger med den här kniven. Den klarade som sagt lika mycket som en S30V kniv med samma bladgeometri. Så nog klarar den av sådana uppgifter med bravur .
~Paul~