1. OK, förstår.1. Jag föredrar europeiska handtag, försöker dock lära mig japansk teknik.
2. Inte jättebra. Gillar stålet, handtaget och bladprofilen. Ogillar slipning och geometri. Uppriktigt sagt har kniven knappt blivit använd mer än för att utvärdera den. Jag har sänkt axlarna på eggen en aning och den blev bättre efter det, men för att den ska bli mer använd behöver eggen tunnas ut avsevärt först.
3. Själv föredrar jag lite kortare knivar. Goko Hamonon är dock 24cm.
/Lux
2. Synd att man på en så pass i övrigt fin kniv missat på en så viktig detalj som bladprofil!! Faktum är att också den andra tillverkaren av typiska moraknivar, dvs MoS i sin köksserie gjort samma misstag. Också dessa knivar skulle tjäna på en uttunning.
3. Jag kör som de flesta idag med den s k "rocking push cut". Därför är ett längre blad praktiskt. Till "lift cut" (japansk teknik) är ett kortare och mer välbalanserat blad att föredra. Lämpliga modeller till den här typen av arbeten är ju de så populära Santoku- och Nakiri-knivar.
~Paul~