Det som kanske inte alla tänker på är knivbladsprofilen för en storkniv som skall användas bla för klyvning.
Vikten ökar också därigenom med en rätt profil vilket avsevärt underlättar det berömda huggandet.
Bladlängden avgör hur tjocka vedträn man kan ge sig på
Många storknivar har för tunna blad som gör att småknivsägare inte köper att storkniven funkar så bra, de har testat med fel sorts storkniv.
Tjockleken ovanpå medger att man bankar på med en vedklabb utan att det skär igenom.
Skaftet det bortglömda, ska, SKA ha ett bra avslut så att kniven inte flyger iväg och precis som SEVED beskriver ger en möjlighet att hålla löst i skaftet och låta kniven göra jobbet och man slipper ta smällen,vibrationerna genom handen, vilket tröttar ut väsentligt, man nästan bara ser till att inte låta skaftavslutet slinka igenom fingrarna när man hugger, men det kräver en del träning, jag har ochså börjat med en liten kniv en gång i tiden....
Nu är ju skissen överdriven för att förtydliga, glöm inte det.