Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
sockerkaka i apelsin
- Trådstartare jonasmo
- Start datum
Krabbelurer är smarrigt att göra.
Och så himla enkelt
Krabbelurer
ca 10 st
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl socker
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör ihop till en jämn smet och stek till små bullar/plättar. Man kan antingen ha sockret i smeten eller bara ha det till att vända krabbelurerna i efter stekningen, vilket vi tycker är mums-filli-babba!
Ett tips är att blanda till det hemma och ta med det ut i tex. en senap/ketchupflaska. Det gör det både lätt att portionera smeten på stekjärnet och enkelt att förbereda och ta med.
Och så himla enkelt
Krabbelurer
ca 10 st
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl socker
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör ihop till en jämn smet och stek till små bullar/plättar. Man kan antingen ha sockret i smeten eller bara ha det till att vända krabbelurerna i efter stekningen, vilket vi tycker är mums-filli-babba!
Ett tips är att blanda till det hemma och ta med det ut i tex. en senap/ketchupflaska. Det gör det både lätt att portionera smeten på stekjärnet och enkelt att förbereda och ta med.
...våffeljärn i gjurtjärn...
Nämen... Det är ju inte lättpackning! Våffeljärn i titan ska det vara
Strövargodis!
Leder ett gäng frilufsare/skogsströvare. Barnens favorit är strövargodis (havregryn, socker och margarin) steks över elden eller på stormkök. Det blir aldrig en smula kvar ovsett hur mycket vi gör, grytorna rensas med fingrarna på slutet.
Leder ett gäng frilufsare/skogsströvare. Barnens favorit är strövargodis (havregryn, socker och margarin) steks över elden eller på stormkök. Det blir aldrig en smula kvar ovsett hur mycket vi gör, grytorna rensas med fingrarna på slutet.
Hotam totam
Hotam totam heter det juuuuuu !!!
Leder ett gäng frilufsare/skogsströvare. Barnens favorit är strövargodis (havregryn, socker och margarin) steks över elden eller på stormkök. Det blir aldrig en smula kvar ovsett hur mycket vi gör, grytorna rensas med fingrarna på slutet.
Hotam totam heter det juuuuuu !!!
Dialekt
Lokala dialekter tydligen.
Lokala dialekter tydligen.
Tack för alla tips
Det blev "choklad-i-banan-trixet" och väldigt uppskattat. Bara elden i sig räcker för att impa på sex-sjuåringar så vad man än tillverkar i glöden blir succe tror jag.
Appropå vildmarkstrix:
För många år sedan var jag ute å paddlade med Argaladei. En deltagare hade med sig en 12 kg tung ugn. Denna var tillverkade av ett gjutjärnsrör. Ca 30 cm i diameter och kanske 60-70 cm långt. Den ena sidan var igensatt med en ditskruvad plåt och den andra öppningen stängdes med en stekpanna (gjutjärn givetvis eftersom denne man redan från början gjort klart att urborrade tandborstar, aluminium, kolfiber och titan bara var till för stadsmänniskor som försökte leva i naturen )
Inne i röret låg en plåt. Denna ugn lades på elden och blev under kvällen vrålvarm. Efter varje middag gräddades fanstastiska kanelbullar (dock blev de lite bleka pga avsaknad från IR strålning i det tjocka röret) Fanstastiskt goda och sannerligen en höjdpunkt, speciellt då vi färdades långt ute i vildmarken.
Det blev "choklad-i-banan-trixet" och väldigt uppskattat. Bara elden i sig räcker för att impa på sex-sjuåringar så vad man än tillverkar i glöden blir succe tror jag.
Appropå vildmarkstrix:
För många år sedan var jag ute å paddlade med Argaladei. En deltagare hade med sig en 12 kg tung ugn. Denna var tillverkade av ett gjutjärnsrör. Ca 30 cm i diameter och kanske 60-70 cm långt. Den ena sidan var igensatt med en ditskruvad plåt och den andra öppningen stängdes med en stekpanna (gjutjärn givetvis eftersom denne man redan från början gjort klart att urborrade tandborstar, aluminium, kolfiber och titan bara var till för stadsmänniskor som försökte leva i naturen )
Inne i röret låg en plåt. Denna ugn lades på elden och blev under kvällen vrålvarm. Efter varje middag gräddades fanstastiska kanelbullar (dock blev de lite bleka pga avsaknad från IR strålning i det tjocka röret) Fanstastiskt goda och sannerligen en höjdpunkt, speciellt då vi färdades långt ute i vildmarken.
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg