Reselakan eller sovsäck som sagt. Själv skulle jag ta en sovpåse i siden. Det är väl en smaksak.
När det gäller mat, här finns massa olika religioner, smaker, tyckanden och alternativ.
Konservburkar är det spöstraff och skampåle på.
Skämt åsido.....
Enklast är ju färdiga frystorkade. Det finns en uppsjö där Real Tur brukar nämnas som godaste (kostar oxå).
Enkla egna alternativ för att slippa frystorkat är t.ex.
Egna musliblandningar med mjölk gjord av vatten och mjölk/grädd-pulver. Ta riktigt mjölkpulver, inte avfettad semper.
Havregrynsgröt, blandad med torkad frukt, eller nån saftig varma koppen.
Knäckebröd med smör och tubpålägg
Varma koppen utblandad med couscous
Påssoppor utblandade med t.ex. torkad svamp, couscous och annat
Torkat kött
Ostar
Bacon (håller fint, det är rökt)
Pastasåser med pasta
.
.
.
Sen kan du göra i stort allting från scratch genom att torka ingredienser själv. Det höjer definitivt nivån på det hela. Det mesta blir bättre och lättare att bära. Du klarar dig dock från den nivån rätt lätt utan att gå på frystorkat hela veckan.
Glöm inte desserterna, smågodiset, jordnötterna, vinet, whiskyn, punschen, Dry Martinin, glassen, potatischipsen........... Det lär finnas de som fixar att slänga ihop en schwarswald-tårta på fjällvandringen.....
Du behöver inte köpa massa böcker om friluftsmat (det finns en uppsjö). Du hittar alltihopa genom att söka här på utsidan.
Smaklig måltid
Peter