På morgonen grötfrukost, till gålunch grovt bröd med ost/salami och sedan återstår middagen/huvudmålet.
Nudlar och annan pasta ger ju inget tuggmotstånd alls, om det inte blandas med något som ger det. Blir rent äckligt med bara nudlar och någon vätska eller puréliknande historia i alla fall under en vandring som varar längre tid än en vecka, tycker jag. Huvudmålet ska ju i alla fall då och då under en vandring vara något att bita i, något gott och mättande, gärna starkt, att se fram emot och njuta av. Och under lägerdagar är det ju verkligen läge att laga till en god huvudrätt.
Förhoppningsvis får man öring och röding, som det medhavda potatismoset kan användas till. Men
gott och enkelt är annars att ta Knorrs Mexicana- eller Gulaschkryddblandning, vatten, torkade bönor, linser, torkad köttfärs, torkad svamp, färsk vitlök och chilifrukt. Värm på kastrullen och ställ av den och låt dra 20 minuter. Låt det sedan puttra klart. Här kan pastan komma in i bilden; ner med snabbmakaroner så det drygas ut lite, eller cous-cous. Då blir huvudmålet en njutning, inte bara en bukfylla
Raskesven