• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Melodifestivalen

Utmanaren, Roland Fors, har många intressen och gillar som andra olika saker, bl a: Robinson, friluftsliv, idrott, spektakulära fysiska utmaningar, kyrkor, min fru och barn förstås samt även Melodifestivalen. Denna institution som bespottats av många men älskats och älskas av än fler.

När jag nu startar forumet "Melodifestivalen" så är det med två syften.

1 Att vi diskuterar allt som berör Melodifestivalen i år och tidigare samt givetvis den institution som Melodifestivalen är och vad den betyder för Dig. Kopplar Du kanske ihop gamla melodifestivalslagers med några händelser i livet mm.

2 Att vi diskuterar så flitigt så att detta diskussionsämne slår rekord på "Utsidans diskussionsforum" med flest inlägg.

Vann rätt låt i kväll, jag vet ej för nu, just nu börjar sändningen från Karlstad och jag ska inta min plats på främre parkett. Det är ingen större trängsel där för övriga i familjen är inte överförtjusta men vad gör det, vi är ju olika och har olika smak. Jag säger bara. Jag gillar Melodifestivalen!!!!

Utmanaren som givetvis har förberett sig fysiskt för att klara av kvällen framför tv:n med bl a ca 2 mil skridsko i underbart förvårsväder. Ha det gott!!!
 
Jag får väl börja med att svara på mig själv (ler lite)

Jag och hustrun spelade 1 - 1 i kväll. För att tala travspråk så spikade jag Sara Löfgren med "Som stormen", en melodi som ven in genom öronen och virvlade om i hjärttrakten, OAH, säger jag bara. Frun som gillar tango, satsade på Petra Nielsen och familjesämjan består. Jag garderade med Niklas Andersson och frun med Sarek. Niklas åkte ut och Sarek fick en ny chans. M a o så leder frun den tävling som jag direkt fann på. Hela livet är ju en tävling så varför inte tävla om vem som vinner i tävlingen och tävla om vem som åker ur tävlingen.

Inser Ni likheterna med Robinson. En del åker ut, andra går till final, andra kommer till "andra chansen", ungefär som till "andra sidan". Förstår Ni nu varför jag gillar Robinson och Melodifestivalen. Tävlingsmomentet, utslagningarna och segraren som koras efter ett jäkla långt marathonlopp, ja marathonhinderlopp kanske man skulle kunna säga.

I röstningspaus nr 1, blev jag nostalgisk då man spelade Ted Gärdestads gamla Satellit och Janne Schaffer, den legendariske svenske, tungvridande gitarristen var med. Ted Gärdestad som tyvärr kastade sig framför tåget en midsommar för att han inte orkade leva längre. Faan säger jag, varför? vi hade behövt Dig grabben, Du som förgyllde mina somrar i början på 70-talet med bl a "Jag vill ha en egen måne" och "Jag ska hoppa ner från Eifeltornet". Bara det inte det var den texten, som hans bror Kenneth en gång skrev, som fick honom att kasta sig framför tåget.

Refrängen till Satellit är:
Satellit - satellit åhh åhh som en satellit högt - upp i det blå,
satellit - satellit åhh åhh som en satellit nu - kan jag förstå

Vad det var Ted kunde förstå vet jag inte men jag avslutar detta Melodifestivalsinlägg med: Karlstad får godkänt av mig. Sara Löfgren får "Med utmärkt beröm godkänt" och delar av programledartrion får knappt godkänt, jag säger inte vilka delar, ni får gissa.

Satellit, satellit åhh åhh som en satellit högt - upp i det blå!!!!!

Ha det gott hälsar Utmanaren, som hoppas på ett livligt diskuterande om allt som berör och berört Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest i år och alla tidigare år.

Främling vad döljer Du för mig ......kom loss bara dölj ingenting för oss Melodifestivalsfreakar, vi är idel öra!!!!
 
And now for something completly different...

Såg Sju år i Tibet i TV4 istället.
Bra film, men boken är ännu bättre.
Rekommenderas till den äventyrsintresserade.

(Ursäkta att jag försöker kapa denna tråd, men jag tycker den förtjänar det)
:)
 
Det finns nog inget som väcker så mycket starka känslor som Melodifestivalen

Bara för att man är friluftsfreak behöver man väl inte säga nej till Melodifestivalen? Du vet Björn, det där talesättet: "Bakom varje framgångsrik man står alltid lite udda intressen".

I mitt fall bl a enhjulscykling och Melodifestivalen, kajakpaddling och Robinson, extrema fysiska utmaningar och slötittande på TV, en bok om Dalai Lama och lösa melodikrysset osv osv.

Det ena utesluter inte det andra och jag hoppas att några medlemmar på Utsidan gillar vanliga hederliga slagers och Melodifestivalen och vågar erkänna det!

Ska nu sussa för att förbereda mig för morgondagens friluftsaktiviteter, bl a några mil skridskor på spegelblank skånsk sjöis, troligen en repa med enhjulingen och en avslutande 7 km-runda med baklängesjogging. Kanske nynnar jag på "Som stormen" och "Satellit" när jag är ute och fystränar!

Ha det och upp till kamp för Melodifestivalsforumet!!
Utmanaren
 
Melodifestival

Det finns ett stort mått av snobberi när det gäller melodifestival eller ej, det anses nog inte riktigt rumsrent av många här kan man tro. Jag tittade iaf på det hela och hoppas att Tango vinner totalt (utan att ha sett resterande bidrag förståss). Tango har potential att vinna i EM och så är den mycket skickligt framförd. Det är mycket påfrestande (=mycket bra kondition) att dansa på det sättet och samtidgt vara så säker i rösten.
 
Själv såg jag Sju år i Tibet. Men vad folk ser är helt upp till dem.

Dock har jag svårt att förstår vad Melodifestivalssnack har på Utsidan att göra? Det var när jag såg att det fanns en sådan tråd, och den hade generarat några svar som jag klickade för att se om någon hittat en koppling til friluftsliv som kunde vara intressant. Men den saknades ju.

mvh Christian
 
Det är nog så sant, det är väl inte riktigt rumsrent!

Jo Du har nog rätt därvidlag att Melodifestivalen inte är speciellt rumsren i vissa kretsar men vad är det som säger att man inte kan röra sig mellan olika intressesfärer och vad är rumsrent och vad är inte rumsrent, det är frågan?

Har själv i allafall till ljudet av vildgäss i v-strecksformationer och tvåtakts skridskoskär, hunnit med att köra lite drygt 24 km på härlig solbestänkt sjöis, här utanför Höör, på Dagstorpssjön närmare bestämt. En sjö som ligger inbäddad i härlig bokskog, en bokskog som snart ska stå så där härligt grön, i späd vårgrönska. Utöver skridskoskären och vildgässens vingslag hörde jag mig själv nynna på några gamla melodifestivallåtar, bl a "Judy min vän" som Tommy Körberg framförde på det ljuva 60-talet, en låt som inte bara väcker ljusa minnen men det är en annan historia.

En historia som jag osökt kommer att tänka på när jag skriver om gäss är "Nils Holgersson och hans underbara resa genom Sverige". En resa genom detta fantastiska land, så rikt på möjligheter med sin så underbara natur. Ett land jag älskar mycket högt och som jag sett till fots, på cykel, i kajak mm och som jag hoppas få paddla runt så fort grabbarna här tagit sig ur tonåren. Att vara farsa innebär ju dock ett visst ansvar och att bara egoistiskt rymma fältet i ca 3 månader för att paddla runt Sverige och Norge bara för att tillfredsställa sin hunger av äventyr är kanske lite väl magstarkt. Så det får väl bli några vårar till med melodifestivalen på TV, (ler) och smärre utmaningar, som Vänern runt i sommar bl a. Men till Er som är yngre och har bättre möjligheter. Ta varenda chans, fånga varenda sekund och gör det som Du drömmer om, läser om eller ser på TV att andra gör. Läste i morse om en 22-års kille i Malmö som satt upp som mål att bestiga den högsta toppen i varje världsdel. Han har tagit fyra hittills. Vilket härligt mål och visst kommer grabben att klara det. Det är helt och hållet inställningen det hänger på oavsett om man lyssnar på melodifestivalen eller ej.

Du Magnus, Du och frun här som också gillade Tango kommer troligen att i den låten få en vinnare. Den har fart, fläkt, är modern och kan nog tilltala även länder som Cypern, Serbien Montenegro, osv osv. M a o är den europeiskt passande. Fast jag håller fortfarande en slant på Sara Löfgren.

Dagen har inte ännu ens hunnit gå över i eftermiddag, så möjligheterna är stora och goda till många härliga friluftsaktiviteter, ska i alla fall själv snart ut i vårsolen igen.

Ha det
Utmanaren
 
Svar till Christian

Du Christian, Du har missat en viktig sak, det har en stark koppling, Du kan ju nynna glatt på en låt Du gillar, där Du vandrar, cyklar, paddlar, klättrar eller vad Du nu gör där ute i naturen. Om Du aldrig har känt extra "go" av en bit Du gillar, när det tar emot, när det är jobbigt, så är det synd. Jag hämtar alltid kraft i musiken och Melodifestivalen är ju en del av den, eller hur?

Ha det, hann inte skriva något i mitt förra inlägg om Dina kommentarer då det kom upp här samtidigt som jag författade på mitt förra inlägg.

Judy min vän, du har ........
Ha det
Utmanaren
 
Hello Roland

Själv funderar jag på datorproblem i naturen ibland, men det innebär inte att utsidan är ett forum för programmeringsdetaljer för det.

Jag tror du får mera respons i en melodifestivaldebatt, iallafall fler som har med melodifestivalen att göra, och du drar igång den i ett annat forum än på utsidan. Vilket det skulle vara vet jag inte, men det finns många communities därute som inte är specialiserade.

mvh Christian

BTW, jag lyssnar hellre på hårdrock:)
 
chralm; sa:
Dock har jag svårt att förstår vad Melodifestivalssnack har på Utsidan att göra? Det var när jag såg att det fanns en sådan tråd, och den hade generarat några svar som jag klickade för att se om någon hittat en koppling til friluftsliv som kunde vara intressant. Men den saknades ju.

Forumet heter just "Fritt forum (om annat än friluftsliv)" så här får man diskutera precis vad som helst!

...Johan...
 
jd; sa:
Forumet heter just "Fritt forum (om annat än friluftsliv)" så här får man diskutera precis vad som helst!

...Johan...

Johan. var i mitt inlägg skrev jag att man inte FICK det?

Jag påpekade att man kanske fick andra mera relevanta svar i andra forum än utsidan.se (något som även ditt inlägg bevisade).

Men som sagts, man FÅR diskutera detta i det här forumet. Jag håller med om det till 100% trots allt jag aldrig hävdat något annat (måste tydligen vara övertydlig för att inte bli misstolkad)

mvh Christian, som fortfarande föredrar hårdrock framför schalger.