hektojägare
Följer diskussionerna med intresse. Jag är hektojägare och
har satt en bestämd gräns för vikten (och skrymmet)
efter diskbråck och ischias i Norge 99. Icke över
20 kg på ryggen, i praktiken 19, för en tiodagarwsvandring.
Kommer att spara mer, t ex på lägerkläder och lägerskor
När det gäller
maten så eftersträvar jag enkelhet. Den ska vara lätt
att tillaga och lätt
att packa i dags- eller tvådagars-portioner, t ex.
Som flera påpekar är det mycket som smakar bättre
på fjället än hemma,. t ex frystorkat kaffe. Variation har jag
inte så stort behov av.
I Pyreneerna bär jag med sex dagsransoner
och provianterar vid varje upptänkligt tillfälle och då
blir det vad det blir! Det finns annat som väger på en kontinental långtur, t ex stegjärn och stora mängder kartor.
På en 19-dagarstur
handlar det om kanske tio fria övernattningar. Senast hade
jag en halv ranson kvar när jag kom till Montgarri och
var NÅGOT lättad att upptäcka att det fanns övernattningsstugor.
På min senaste nordiska tur hade jag proviant för 10-11 dagar.
Det blir muesli med torrmjölk, Ekströms drottningkräm,
chokladkakor, Spaghetteria utdrygad med pulvermos.
Tipset coucous anammas begärligt. Snabbris har jag
numera spolat, det smakar fan. det har kommit en ny
serie snabblagade pastarätter som är angemära kryddade
än Knorrpåsarna. Glömt namnet, det var svenskt.
I Norden får maten väga 6-7 hg om dagen. På kontinenten
(stora höjdskillnader) mer. Åker jag till Korsika blir
det kanske 8 hg om dagen. Där är man återigen beroende
av att proviantera.
il C.
Följer diskussionerna med intresse. Jag är hektojägare och
har satt en bestämd gräns för vikten (och skrymmet)
efter diskbråck och ischias i Norge 99. Icke över
20 kg på ryggen, i praktiken 19, för en tiodagarwsvandring.
Kommer att spara mer, t ex på lägerkläder och lägerskor
När det gäller
maten så eftersträvar jag enkelhet. Den ska vara lätt
att tillaga och lätt
att packa i dags- eller tvådagars-portioner, t ex.
Som flera påpekar är det mycket som smakar bättre
på fjället än hemma,. t ex frystorkat kaffe. Variation har jag
inte så stort behov av.
I Pyreneerna bär jag med sex dagsransoner
och provianterar vid varje upptänkligt tillfälle och då
blir det vad det blir! Det finns annat som väger på en kontinental långtur, t ex stegjärn och stora mängder kartor.
På en 19-dagarstur
handlar det om kanske tio fria övernattningar. Senast hade
jag en halv ranson kvar när jag kom till Montgarri och
var NÅGOT lättad att upptäcka att det fanns övernattningsstugor.
På min senaste nordiska tur hade jag proviant för 10-11 dagar.
Det blir muesli med torrmjölk, Ekströms drottningkräm,
chokladkakor, Spaghetteria utdrygad med pulvermos.
Tipset coucous anammas begärligt. Snabbris har jag
numera spolat, det smakar fan. det har kommit en ny
serie snabblagade pastarätter som är angemära kryddade
än Knorrpåsarna. Glömt namnet, det var svenskt.
I Norden får maten väga 6-7 hg om dagen. På kontinenten
(stora höjdskillnader) mer. Åker jag till Korsika blir
det kanske 8 hg om dagen. Där är man återigen beroende
av att proviantera.
il C.