• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Kåtakonspirationen!

Noterbart är att det rör sig om samma killar som ständigt snackar sig varma för allt som är gammaldags och passé såsom tung vadmal, eländiga cellplastliggunderlag, byxholkar, stekhällar, flintyxor, torrkött osv i all oändlighet. Intressant i sammanhanget är att deras ålder ligger märkbart över genomsnittet här på Utsidan. Sammanfattningsvis en liten klick gamla konservativa bakåtsträvare med syfte att främja sina egna intressen av att allt ska vara vad det varit. Låt dem hållas.

long_ben_byxholkar.jpg
 
Apropos sà har jag just köpt en ny vandringsdräkt.
Dräkten är sydd av ett kraftigt ylletyg, vävt i 3-skaftad kypert och valkat. Den består av knälâng kjortel, struthätta, mantel (som lámnar höger hand fri), hosor och fotlappar.

Naturligtvis skor av läder och runt kjorteln ett läderbälte med knivslida och kniv. Därtill ytterligare ett bälte med knivslida och kniv samt ett litet läderfodral.

Vad tror ni? Har jag gjort ett bra val?

myraBF-24.jpg


myraBF-26.jpg


pic53026907-44823809.jpg
 
Vadmal polyvalent för evigt

Bockstensmannens klädsel är den enda europeiska folkliga kompletta medeltidsdräkt som överlevt till idag. Tala om kvalitet!

Lite av samma evighet kan tältkåtan i bra material aspirera på.

Lättvikt är inte för evigheten, kort bäst före datum tål t ex inte solljus.

Thure
 
Självklart är tovad ull ett i alla avseenden betydligt bättre materialval än polyester, polyamid, expanderad PTFE, kevlar, Nomex eller vadhelst annat som uppfanns efter boktryckarkonsten.

I vinter vinner Anja Pärson världscupen på ett par såna här.

spets02.jpg