Frågan är ju om killen som rekommenderar GiantBlocks verkligen själv har testat att käka dom ute i naturen?!
Alla som testat vet att dom är i stort sett omöjliga att få i sig om dom inte är ordentligt varma.
Att käka en nollgradig GB eller tom en fryst är lönlöst.
Lösningen måste alltså bli att lägga en frusen GB innanför kläderna ett antal timmar innan man äter eller värma den på köket kanske. Inte så lyckat och alla övriga fördelar med GB faller. Dessutom är GB för stora och tunga i förhållande till energiinnehåll.
För riktiga utflykter där man ligger på gränsen av sin kapacitet så finns det inga alternativ till frystorkat och olja och ev gel och bars. Försöker man sig på någonting annat så kommer man inte orka bära sin mat alternativt få med sig alldeles för lite energi. Dessutom ska maten få plats i packningen.
Ska man ut på en fjällpromenad på 10 dagar eller så funkar det kanske med bröd och annat men på mer seriösa turer gör det det inte.
Frystorkat och olja är helt enkelt den perfekta kompromissen mellan näringsinnehåll, volym och vikt samt hållbarhet både i tidsperspektiv och slitagemässigt när maten ligger i packningen. Dessutom existerar inga skitiga grytor eller annan disk.
Bara smält snö och var glad