Jag har precis läst böckerna Hemlige kocken och Äkta vara (rekommenderas) och blir så där lagom upprörd över vilken skit som läggs i processerad mat. Jag söker därför varor utan tillsatser av konstgjord typ. Jag tror även på rönen om animaliskt fett som hälsomat. Desto naturligare desto bättre. Det är oftast i de fettsnåla varianterna som de flesta tillsatserna kommer in. Just eftersom det inte går att ta bort fettet ur en maträtt utan att förlora både i smak ock konsistens.
Fett torde ju vara det mest effektiva att äta vid en längre tur, samt att det ger 3 gånger så mycket energi som kolhydrater och protein i förhållande till sin vikt. Fett är ju även det som förbränns mest vid lågintensiva aktiviteter, som ex att gå/vandra. I min värld är animaliskt fett, alltså från djurriket det bästa och jag föredrar det framför vegetabiliska alternativ.
Men hur funkar det med färskvaror som mjölk och smör? Går de att ta med på turen? Hur är hållbarheten? Det har ju en förmåga att härskna.
Vilka animaliska fettrika produkter (helst utan tillsatser) funkar att ha med i ryggsäcken?
Vilka andra fettrika produkter produkter finns?
Finns det fetare mjölkpulver eller kondenserad mjölk som är gjord utan tillsatser?
Oljor i alla ära, men jag har svårt för smaken. Möjligtvis kan man ringla på lite extra jordnötsolja över pastan. Den är nästan smaklös.
Fett torde ju vara det mest effektiva att äta vid en längre tur, samt att det ger 3 gånger så mycket energi som kolhydrater och protein i förhållande till sin vikt. Fett är ju även det som förbränns mest vid lågintensiva aktiviteter, som ex att gå/vandra. I min värld är animaliskt fett, alltså från djurriket det bästa och jag föredrar det framför vegetabiliska alternativ.
Men hur funkar det med färskvaror som mjölk och smör? Går de att ta med på turen? Hur är hållbarheten? Det har ju en förmåga att härskna.
Vilka animaliska fettrika produkter (helst utan tillsatser) funkar att ha med i ryggsäcken?
Vilka andra fettrika produkter produkter finns?
Finns det fetare mjölkpulver eller kondenserad mjölk som är gjord utan tillsatser?
Oljor i alla ära, men jag har svårt för smaken. Möjligtvis kan man ringla på lite extra jordnötsolja över pastan. Den är nästan smaklös.