Min syn på saken:
Jag tycker som ett par andra på tråden att diskussionen är ganska fjantig. Visst, kött kan fås från djurarter som är hotade som tidigare exempel på torsk och tigerpung. Enkel lösning, ät nåt som inte är utrotningshotat som oxfilé (gott med rödvinsås), lamm (Mmmm, klassisk lamb roast med ugnsbakade potatisar och en mustig grönsaksröra...). Var gränsen går har jag ingen aning men som med allt annat här i världen handlar det om dagsform och fingertoppkänsla.
Och enligt egen erfarenhet som jag fått genom att ha en god vän som inte äter kött, det handlar inte om etik alltid. Han som många andra, äter inte kött för att de tycker att det smakar äckligt. Precis som inte jag kan få ner en celleri-stump eller äta en spenatstuvning. Jag fick honom att pröva en kycklingbit vilket han iofs tyckte var rätt smaskigt till smaken men han var inte van vid konsistensen osv. o tyckte att det var bäst att låta bli.
ät vad du kännerför när du kännerför det!
mvh/samme
Jag tycker som ett par andra på tråden att diskussionen är ganska fjantig. Visst, kött kan fås från djurarter som är hotade som tidigare exempel på torsk och tigerpung. Enkel lösning, ät nåt som inte är utrotningshotat som oxfilé (gott med rödvinsås), lamm (Mmmm, klassisk lamb roast med ugnsbakade potatisar och en mustig grönsaksröra...). Var gränsen går har jag ingen aning men som med allt annat här i världen handlar det om dagsform och fingertoppkänsla.
Och enligt egen erfarenhet som jag fått genom att ha en god vän som inte äter kött, det handlar inte om etik alltid. Han som många andra, äter inte kött för att de tycker att det smakar äckligt. Precis som inte jag kan få ner en celleri-stump eller äta en spenatstuvning. Jag fick honom att pröva en kycklingbit vilket han iofs tyckte var rätt smaskigt till smaken men han var inte van vid konsistensen osv. o tyckte att det var bäst att låta bli.
ät vad du kännerför när du kännerför det!
mvh/samme