Nu har jag testat att göra chiapudding.
Köpte chiafrön på Ica (Icas eget märke) och de kostade ungefär 80:- nånting för 750 gram. Samtidigt köpte jag en påse torkad mango, mest för att den stod strax intill på hyllan och jag tänkte att nånting måste man väl lägga i så det smakar något.
Det blev ju riktigt lyckat.
På kvällen blandade jag ihop 2 dl mjölk och 2,5 msk frön, plus 5-6 bitar mango som jag klippt i småbitar. Sedan får man röra om en gång till efter en halvtimme, annars blir det en klump i botten. På morgonen då är det klart, tjockt som yoghurt och frukten är mjuk. Det blev nästan som fruktyoghurt fast lite dallrigare (kanske lite åt långfilshållet).
Det borde funka att göra detta på tur, med mjölk- eller gräddpulver.
Köpte chiafrön på Ica (Icas eget märke) och de kostade ungefär 80:- nånting för 750 gram. Samtidigt köpte jag en påse torkad mango, mest för att den stod strax intill på hyllan och jag tänkte att nånting måste man väl lägga i så det smakar något.
Det blev ju riktigt lyckat.
På kvällen blandade jag ihop 2 dl mjölk och 2,5 msk frön, plus 5-6 bitar mango som jag klippt i småbitar. Sedan får man röra om en gång till efter en halvtimme, annars blir det en klump i botten. På morgonen då är det klart, tjockt som yoghurt och frukten är mjuk. Det blev nästan som fruktyoghurt fast lite dallrigare (kanske lite åt långfilshållet).
Det borde funka att göra detta på tur, med mjölk- eller gräddpulver.