Dagens aktivitet?

Hm.. är det värt besväret?... vad väger byxan nu, och vad har du för viktmål?

Thomas

Oj, jag har faktiskt inte tänkt på att väga före och ef. måste jag göra (har ju dragkedjorna i en påse). Återkommer med mätbara data :)

Testade byxan med ena benet färdigt och andra med dragkedjan och det var helt klart skillnad, byxan känns nu mycket smidigare än tidigare. Fast med båda dragkedjorna borta började jag genast att störa mig på sidofickorna som nu känns onödigt tunga. Kommer ge mig på dessa dragkedjorna ASAP.

Vet inte om det är värt besväret egentligen, men det är roligt och jag har ingen lust att punga ut med en massa pengar för byxor när jag har M90-byxan som jag trivs ganska bra med. Så bort med allt filijox, för nu ska de bli lätta =)

// Tebax ef en dust med gram-vågen. Byxan väger nu 840g, dragkedjorna (och tygen jag tog bort) väger ca 45g. Funderar nu på att ta bort en av sidofickorna helt och se hur mycket det gör för vikten =) Egentligen är det ju inte vikten som är det viktigaste med mitt projekt, utan att få byxan så bekväm som möjligt. Som det är nu tycker jag sidofickorna är alldeles för klumpiga, kanske skulle göra dem mindre bara...

/ Richard
 
Senast ändrad:
Hehe...

... helt rätt... av med allt jox bara... hade samma känsla när jag började mecka med ett gammalt tält som skulle bli ett tarp tält... men det har runnit ut i sanden nu, men en vacker dag kanske jag tar tag i det... det är ju kul att klippa...

Thomas
 
rullskidor

22km rullskidor.dags börja motionera igen,inte bara gå och dra benen efter mej på fjället.(skämt,sånt tar på).
rullskidor ska jag bara åka när det är torrt och inte så blåsigt,och idag råkade det vara det.
Hundrunda på cykel på kvällen.
 
Slödag...

... efter gårdagkvällens mycket trevliga middag hemma med vänner, som iofs slutade med grabbarnas lagförlust med endast en plupp i Geni, tjejerna var lite kaxiga sen...

Idag en slödag men ändå lite nytta och nöje kombinerat.... gick en rask promenad på 45 minuter till en husvisning, inte så intressant kåk visade det sig, men vi lockades av det låga (2,4m) priset, gick på lockpriset som alla andra som var där... huset från 1947 med begynnande fuktproblem lär väl gå för en 4 mille ändå...

Sen en fika vid Nytorp.... och nu sitter jag i soffan med datorn i knät... och skriver på min, bättre sent än aldrig, reseberättelse från soloturen i somras.

Vissa andra är ju så toksnabba med sina berättelser och bilder...

Thomas
 
Minskad löpträning

Snart dags för BAMM i Björkliden fredag-lördag.
Från en vilodag/vecka och mest distansträning är det nästan bara kvalité sen en vecka.
Idag 12x400 meter i 3m40s tempo med 1 minuts vila mellan.
Imorgon 8X400 meter tempo.
Sen äta vila å äta vila.
Torsdagens uppladdning blir nog som förra årets, Renfilé å rödvin i hotellets resturang. Fy f-n för kolhydratladdning med spagetti.

/Janne
 
Dagen och föregående natt blev använd för att med båten (30 fots segelbåt) ta mig solokvist från Lauterhorn på Fårö och hem. Hade tänkt besöka norra hamnen på Landsort under en dagstur i lördags och sedan vandra på ön. Men när jag kom dit i lördags eftermiddag blåste det så friskt att det kändes jobbigt ta ned seglen och gå i hamn. Fick då infallet att i stället fortsätta till Gotska Sandön. Det gick fint och i medsjön tog det bara sju timmar för nästan 60 sjömil. Kastade ankar i lä av ön kl 23 men stannade bara fem timmar för båten rullade så mycket i vågorna att det var omöjligt sova. Fortsatte till hamn på Fårö och sov några timmar där och seglade sen hem med start kl 20 igår. På hemvägen stannade jag en timme i norra hamnen på Landsort; se bild. Så jag kom dit i alla fall - efter liten omväg :)

1184053901_75a443a05e.jpg
 
Asfaltslöpning

Dagens pass satt låååångt inne... var nära att banga men tänkte att det nog känns bättre när jag väl kommit ut... och så var det naturligtvis...

Jag är normalt inte något fan av asfaltslöpning, men mina trailskor faller nästan sönder och mina nybeställda :) Icebug MR2 Extreme har inte kommit än.... så jag får nog hålla mig på grusvägar och asfalt tills dess...

Hade lite beslutsångest kring hur jag skulle springa idag, jag gillar ju att springa nya slingor, så jag tänkte att jag tar det som det kommer och siktar på att springa runt milen... och vägvalen löste sig ju bra... blev en bra sträcka på 9,11km, i ett för mig helt ok tempo.

Datan:
Distans: 9,11km
Tid: 40:46
Tempo: 4:28min/km
Puls: Snitt: 87,7% Max: 96,8 Åth 1 min:76%
Höjd:+/-304m
Gps fil: http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=3717862

Thomas
 
Jag skulle ut och springa 35-40 minuter, men insåg att jag även ville köra ett långdistanspass i lågt tempo.. jag tog en längre runda istället, drygt 13km som tog 1t 30m. Bitvis fick jag gå för att pulsklockan inte skulle skrika på mig, men det var väldigt fint ute. De här A1-rundorna är härliga :)

Runt Gamlestan, bort mot Utby, upp i Fjällbo, runt och upp på klipporna där, ner i Utby och så hem. Riktigt härligt!
 
Blodomloppet

Har sprungit Blodomloppet som firade 10-årsjubiléum här i Jönköping. Bra väder, inget regn! Vanliga banan, den är inte så kul men det blev en trevlig kväll. Delade pickninckpåsen med några kollegor.

Blodomloppet är en tävling med ett behjärtansvärt syfte - att rekrytera flera blodgivare! Dessutom är det ett trevligt och lagom stort arrrangemang,deltagarantalet ökar för varje år, i kväll var vi visst över 2000 deltagare.

Vilken tid jag sprang på? Det är en helt annan historia...

Hälsn BM
 
Tekniktest

Efter en tråd på puls.se blev jag inspirerad av att springa enligt Gordon Pirie´s teori... kolla in http://www.geocities.com/jsgilbody/Gordon_book_040104.pdf

Det kändes ovant men ändå helt ok... visst kändes det mer i vaderna, men jag tycker att löpsteget, om jag nu gjorde rätt, kändes mjukare på ett behagligt sätt.

Jag sprang 500m vanligt och sen 500m med framfoten, skumt men det känns som om benmusklerna arbetar mer hela tiden, men inte lika stötigt.
En konstig detalj är att jag tyckte att jag fick bättre flow med vänsterbenet än med höger, samt mer känningar i högervaden...

Ett frågetecken kring nerförslöpning då det kändes mer naturligt med hälisättande...

Men idag vart det bara ett lugnt prova på pass vid Brantbrinks IP med Malin, nästa gång blir det ett test i lite högre tempo.

Datan:
Distans:6,67
Tid: 44:09
Tempo: 6,37 min/km
Puls: snitt:67,4% max:81,8%
Gps fil: http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=3735826

Thomas
 
Planlös löpning

Åkte även idag till Brantbrinks IP för ett löppass.

Har länge funderat på alla dessa sidospår man ser överallt och funderat på hur det skulle vara att lite planlöst springa på dessa stigar som sett så inbjudande ut.

Så ikväll tänkte jag att det skulle bli av... Inledde med vanliga milslingan där jag efter några hundra meter vek av från spåret på en stig... tills jag till slut hamnade på löpslingan igen... fortsatte slingan ett tag eftersom att jag vet att stigmyllret mest finns i Brantbrink området så tänkte jag att jag skulle köra en extrasväng för att få lite distans... vek av från 10:an ner mot kohagarna och vidare på orangea och sen svartvita för att efter några km vika av från spåret in i skogen igen... testade några mindre stigar som dessvärre försvann i intet (orienteringsstigar?) så det blev lite offtrack också :)

Närmade mig Brantbrink och siktade på att sicksacka skogen på alla stigar för att slutligen förhoppningsvis hamna på IP´n och det gick ju hyfsat...

Lite seg i vader och benhinner efter gårdagens test av framfotslöpning... blev mer normalt idag, men jag har en tendens att springa på det sättet naturligt när jag är på småstigar med lite krux...

Jäkligt skönt iaf... blir definitivt fler planlösa rundor framöver... grym frihetskänsla :)

Åsså datan då:

Distans: 11,38km
Tid: 56:16
Tempo: 4,56 min/km
Puls: Snitt: 87,2% Max: 95,2%
Höjdmeter: 546m
Gps fil: http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=3743097

Thomas
 
måndag-torsdag

Måndag:paddlade direkt efter jobbet.solen värmde skönt och det blåste alldeles lagom mycket.Cyklade runt sjön med hunden.
Tisdag:"sprang" milspåret,en rejäl skogsslinga upp över några berg,stenigt och så, så man kan inte kuta på så mycket,vilket jag hur som helst inte kan,men det är kul ändå.Och så hundrundan,dennagång lite längre.
Onsdag.Rullskidor 22km.Till Polcirkeln och tillbaka,storhornade rentjurar på vägen,sk "vägrenar".Exotiskt?? Hundrunda runt sjön.
Torsdag.Skulle paddla,men det började regna såmycket,hunden redan motionerad,hon hade följt på bär-och svampplockning och hittat en björnskit..Jag lekte med min nya sovsäck.Gick på gym och styrketränade.
kan konstatera att av fjällvandring blir man klen i benen (kramp när jag gjorde knäböj med tom stång) samt att man blir stark i överkroppen av att tappa nåt överflödskilo (chinsen gick bättre än på länge)
 

Liknande trådar