Dagens aktivitet?

3 km skridskoåkning i supersegt före, skit-is blandat med fruset snölager. Det enda som kunde kallas åkbart var bäcken mellan dom två sjöarna jag var på och isen på bäcken höll nästan ända fram till andra sjön, jag fick simma 50 meter, sen åkte jag runt den sjön som också hade taskigt före, simmade tillbaks och åkte tillbaks till slutet av första sjön där jag avslutade turen. Motion fick jag iallafall så det räckte och blev över.
 
3 km skridskoåkning i supersegt före, skit-is blandat med fruset snölager. Det enda som kunde kallas åkbart var bäcken mellan dom två sjöarna jag var på och isen på bäcken höll nästan ända fram till andra sjön, jag fick simma 50 meter, sen åkte jag runt den sjön som också hade taskigt före, simmade tillbaks och åkte tillbaks till slutet av första sjön där jag avslutade turen. Motion fick jag iallafall så det räckte och blev över.

Om jag fattat rätt så plurrade du när du åkte på bäcken... när du simmat, bytte du då om och fortsatte åka skridskor runt sjön? ... för att sen HOPPA i och simma till första sjön, som du sen åkte över, har du torrdräkt på dig eller?
 
Om jag fattat rätt så plurrade du när du åkte på bäcken... när du simmat, bytte du då om och fortsatte åka skridskor runt sjön? ... för att sen HOPPA i och simma till första sjön, som du sen åkte över, har du torrdräkt på dig eller?
Jag plurrade inte, jag var bara tvungen att simma eftersom isen tog slut och ja, jag har alltid torrdräkt.

Teknikern - vattentätt förpackad.:)-
 
Skidåkning, suck...

Alltså.

Har för andra gången den här veckan begått misstaget att försöka åka skidor i Lövstaspåren, Frösön. Vilket skämt. Förra gången skavde jag mig runt i dåligt uppkörda spår, söndertrampade av hundar, där man aldrig har båda skidorna på samma höjd och där stavarna kan sjunka nästan hur djupt som helst.

Idag, enligt Östersunds skidhemsida, hade spåren ännu inte körts upp sen den 9:e. Vad har hänt sen den 9:e? (Ledtråd: Snön vräker ned, tiddelipom). Mailade kommunen, fick veta att de precis spårat upp, och satte mig i bilen (fick ta av de jävla pjäxorna och köra i strumplästen).

Väl framme så skulle man ha hyfsad fantasi för att se att spåret var uppkört. Elljuset på 2.5 och 3.3km var körda, men de längre spåren var lika mossiga som innan. Någon vänlig själ hade dessutom skejtat rätt över 5-kilometersspåret, och grävt ned snö i det. Det gick inte få fast skidorna, och jag vände efter några hundra meter. Pratade m en kvinna, som bekräftade att de sällan spårar upp Lövstaspåren.

På väg tillbaka möter jag en gubbe med en stor stövare. Jag stoppade honom, och frågade om det var hundspår här? Han sa, att hundar i spåret inte gör någonting(!) så länge spåren hålls uppe(!!). Jaha, sa jag, men det vet vi ju att de inte gör. -Nä, sa han, men sån't får man räkna med. Och så åkte han och stövaren vidare.

Vad i helvete?

Jag trodde det var allmänt känt att hundar i ett skidspår sabbar rätt rejält, varför man har avdelade hundspår, och oftast är dessa preparerade för skating? Rätta mig gärna om jag har fel. Tar ni med hundarna i skidspåret?

Ja, det var iaf sista gången jag vände skidspetsarna mot Lövsta. Får väl börja ta bilen till andra änden av stan som alla andra, glömma tankarna att som gammal Gröna Vågare ta cykeln till motionsspåret. Märkligt, märkligt.
 
Re: Dagens

Följde upp Den Misslyckade Skidåkningen tidigare idag med ett kvällsvarv runt Frösöberget, och en förlängande runda, inalles 48:30 min i 159 BPM-tempo. Tyst och skönt.

Nu avnjuts radioteater på P1, Inger Christensens En kväll på Kongens Nytorv. Sjukt bra. Därtill en redig GT medan min ciabattadeg jäser, ska ut en kortis på stan med Ulrika och hennes vänner innan Staffan "öringen" Andersson lämpar av Easy (a.k.a. hunduthyrningsfirman L'Easy) för två dagars intensiv avsocialiseringsprocess. Vem vet, hon kanske blir som Nilak...?

Veckans tidigare aktiviteter:
Mån - Axlar
Tis - skidor 10km
Ons - Armar
Tors - dricka och glömma
 
Ja fy för bristen på skidkultur.
I längdspåret åkar man skidor.
Hundar på skatebanan om det är hundtillåtet,och husse/matte på skidor och med GOD koll på vovven.
Dagens.nypistat hundspår och äntligen varmt -14C
Vid försök till passage av två i bredd gående med hundar på lång lina försökte jag och min väldresserade dragare slinka emellan.
resultat;fångade in damen som med argentinska "bolas".
Obetalbar min.Hennes jycke började skälla på min fina hund som inte brydde sej.
Krokade loss oss,sa "marsch" åt hunden och for vidare.16km blev det.
Gammelhundspromenad på skoterspår och gångstig,ej på skidspår!
Sen åkte jag en mil klassiskt på elljusspåret.Gnet,gnet.
En åkare med lös unghund stannade till längst ner i brantaste nedförsbacken.
"Akta staven" ropade jag när jag passerade på insidan,"ojoj" som svar.
Ja,man får vara beredd på det mesta
 
JObbat mycket hela veckan.. det i kombination med att jag varit snuvig har gjort att det inte blivit någon träning alls. Tänkte försöka bli frisk först.

Fast kvällens veckohandel på ICA i Kungens kurva kan nog räknas som ett lättare styrke pass, både fysiskt och psykiskt ;-)

I morgon blir det lite jobb och sen middag hemma hos oss med goda vänner. Skall bli trevligt.

//Thomas
 
18 km skidåkning i lösa spår tack vare nattens och morgonen ymniga snöfall. Betydligt färre promenadspår som stör nu för tiden jämfört med 1-1½ månad tillbaks, de kanske börjar lära sig att skidspår är avsedda för skidor endast.
Träffade på en äldre herre vid förra skidturen som läxat upp ett antal promenister, way to go! Själv törs jag inte, bara glor ilsket, mumlar nåt ohörbart och drar vidare om jag ser någon gå i spåren.
 
Promenad...

Åkte till Lida för en promenad... snön vräker ner och det rycker i skidnerven. Det bästa för mig just nu är att ha is i magen och inte anstränga mig för mycket innan förkylningen släppt helt. Det är svårt, för jag känner mig ändå hyfsat pigg.

Som vanligt när det faller mycket snö i sthlm så blir det bilkaos... vid Lida hjälpte vi några yngre killar och en tjej att komma loss med sin volvo som slirat sig ner i en liten svacka på parkeringen. Misstänker att dom var ute och lekte lite... och på vägen hem så låg vissa bilar i 30 på 70 väg. Klarar man inte av att köra i snöfall skall man nog stanna hemma istället :-/

Vi gick nog i 1,5 timmar i den nu uppåt 2dm djupa snön. Snön föll ymnigt och senare när vi kom ner mot sjön så blåste det en del... Några hade gett sig ut på sjön för att åka skridskor, dom syntes knappt. Det måste varit jobbigt i blåsten.

Trevligt att se all snö som lagt sig på alla träd, rena ljusterapin + att det blir så tyst och fridfullt i skogen då.

I morgon är jag ledig... kanske så kan det bli en kortare skidtur...

Thomas
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg