Bröd på vintertur?

Till skillnad från en vanlig limpa ska det mycket till för att rallarhalvor i råg ska frysa så de känns hårda, djupfrysta. Riktigt kallt så tinar de snabbt och tillräckligt i sovsäcken på morgonen medan övriga frukostbestyr riggas. Värre med smöret, som mer får skalas i tunna skikt och läggas snarare än bres på brödet.

Raskesven
 
Lingongrova

Är vårt standardbröd, färdigskivat och grovt, man får dock vara lite försiktig med det om detvär kallare än -20 får det blir snabbt smulor av det, i värsta fall får man köra ner smulorna i morgongröten.
 
Jag fick flera påsar med grovt finskt bröd för en månad sedan som jag lagt ute i snön på balkongen. Där har det varit runt -20 den senaste månaden och jag har ätit brödet direkt utan att tina det på något sätt och det har smakat bra. Jag testade en gång att tina en bit i mikron men jag tyckte den blev alldeles för mjuk och menlös så jag har fortsatt att äta direkt ur "frysen". Det är ett mörkt, runt bröd som skurits i två halvor.
 
asså hallå, bröd känns ju liksom.. jäkligt 1900-tal, bah!

Flapjacks f.t.w

Flapjack per 100g
# Energy 1749kJ / 417kcal
# Protein 6.4g
# Carbohydrate 52.0g
# Fat 20.2g
# Cirka 10-12kr/100g

Äts direkt ur förpackningen fortfarande liggande i sovsäcken.
 
Brød på langtur = Bannock for meg. Du blander bare oppskriften ferdig med tørrmelk og oppbevarer det i plastposer i passe porsjoner. Det er faktisk deilig å lage nystekte bannoc på et vanlig triangia kjøkken. Du får fire passe store i stekepanna, to går til frokost og to tar du og smører ferdig til lunsj/topptur.

På kortere turer (en-ukes) baker kona noen fantastisk gode grove trekantformede "rundstykker" som jeg bruker å tørke litt før tur. Lar dem bare ligge åpent på benken et godt døgn, da er de passe harde uten å være knastørre. En gang satt jeg på denne posen med brød (den lå under meg i pulken) og det gikk helt greit. Ikke bare smuler resten av turen.
 
...müsli...

Hej!
Jag kom just att tänka på en grej, och kan inte riktigt komma ihåg hur det har funkat för mig under mina vinterturer (totalt ~20 nätter)..
Men brukar man kunna ta med bröd? Vad ska det vara för bröd för att man inte ska behöva tina det?
Är det helt enkelt knäckebröd som gäller? Eller har ni några tips?

Jag har just bakat Havrekex, och täntke testa hur goda dom är en turmorgon, så tänkte simulera det genom att ta upp det ur frysen, får se hur det går..

Jag kör som rubriken, blandar i varm vätska istället för kall. Ger samma näring som bröd men utan meck.

...skulle jag köra bröd så vore malaxlimpuu mitt val. Brukar finnas i större ICA/Coop-butiker, åtminstone här i sth.

...pålägg fet korv eller ost...eller sovsäcksljummen kalles ;)...

//J
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Suss78 Recept på Picnic-bröd Friluftsmat 4
Ström Baka bröd på spritkök Friluftsmat 13
rofri Bröd i panna Friluftsmat 5
Bromearen Bröd Friluftsmat 4
Karlaugust Baka bröd i ett trangia Friluftsmat 27
Avslutat Medlemskap 201709 Baka bröd Friluftsmat 4
oskarlin Knäcke eller inte Knäcke, det är frågan? (bröd) Friluftsmat 64
Superpuppan Bröd Friluftsmat 10
josohl Ångbakade bröd utan ugn? Friluftsmat 0
MickeOlle Rogers Rangers Bröd Friluftsmat 0
ekis Baka bröd Friluftsmat 15
tango Tips på god varm energidryck - pulver Friluftsmat 16
vandrafjäll När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt? Friluftsmat 70
Snödrivan Fritera på kajakturen Friluftsmat 1
Ismo Jojkman Popcorn på trangia Friluftsmat 6
Tobbe C Créme fraiche på cashewnötter som fjällmat Friluftsmat 6
camoscio Proviantering på cykeltur Friluftsmat 3
Livetiskuggan Varm macka på stormkök Friluftsmat 17
Onesport Tips på turgodis Friluftsmat 12
Limmet Frystorkat på Xxl-rea Friluftsmat 10
HjälpAttVäljaStormkök [Hjälp] Tips på stormkök för 1-2 personer? Friluftsmat 36
Livetiskuggan Alternativ på samma ingredienser Friluftsmat 7
Stordrulen Beef Jerky på Älgkött. Friluftsmat 0
nature_epicurean Laktosfri mat på vandring Friluftsmat 7
Lea94 Specialkost på vandringstur Friluftsmat 11
AnteÅ Såg att denna kommer på Lidl (mattork) Friluftsmat 6
aronwidforss Potatisgratäng på spis? Friluftsmat 14
KimmyA Reducerat vin på vandring Friluftsmat 10
danisko Storlek på Excalibur mattork Friluftsmat 4
Anders V Budgett-muurikka på Lidl Friluftsmat 5
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
Knallarn Vilken är er favoriträtt på fjället/i skogen? Friluftsmat 15
Annicka Veganmat på vandring made easy Friluftsmat 7
joanna Jakten på Seltons kikärtsmjöl Friluftsmat 17
Askel Recept på fryspåsmat Friluftsmat 5
avslutatmedlemskap160620 Priser på mat i STF stugor Friluftsmat 3
nicko_ Problem att hitta recept på gryta av kyckling eller kycklingfärs Friluftsmat 0
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
Sk0gsmulle Vandring på Island, frystorkat från Sverige? Eller köpa på plats? Friluftsmat 0
KLAGER Många glömmer att träna på friluftsmatsätning Friluftsmat 7
KGoransson O-ring på gasflaskan? Friluftsmat 5
HELLRIK Frystorkat på KALLT vatten? Går det är äta? Friluftsmat 19
Caminista En typisk maträtt på min fjälltur Friluftsmat 2
disgruntled Tips på små behållare till salt och kryddor? Friluftsmat 32
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
såg Mat på vintern Friluftsmat 9
Elvah Bästa mjuka brödet på fjällvandring? Friluftsmat 62
GuloBorealis Lyxmat på fjället Friluftsmat 16
Davva2 Vattenförvaring på vinterturer Friluftsmat 11
Davva2 Lyxmat på vinterturer Friluftsmat 23

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg