Ta med hemgjord blåbärssoppa på turen

Hemgjord blåbärssoppa är enkelt och snabbt att laga till. Gör den färdig hemma eller laga till på stormköket. Värmande och god blir den och passar också som en läcker efterrätt, gärna med en klick grädde i.

Av: ulindh

Hemgjord blåbärssoppa är enkelt och snabbt att laga till. Gör den färdig hemma eller laga till på stormköket. Värmande och god blir den och passar också som en läcker efterrätt, gärna med en klick grädde i.

Blåbärssoppa för 2 personer:

2,5 dl blåbär

4 - 5 dl vatten

2 - 4 msk socker (ta den lägre mängden och sockra den färdiga soppan om du vill ha den sötare)

1 msk maizenamjöl

Koka ihop vatten och socker, när sockret löst sig lägg i blåbären och låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter. 

Rör ut maizenamjölet i lite vatten under tiden och häll i blåbärsblandningen när de fem minutrarna gått, rör om och låt allt få ett snabbt uppkok. Ta av från värmen, smaka av och tillsätt eventuellt mer socker tills du är nöjd. Späd med vatten om det behövs till önskad konsistens.

Servera! Till efterrätt är det gott med vispgrädde och mandelbiskvier eller smulade digestivekex.

Läs mer

Vad är bra att tänka på när barnen ska med ut i naturen på vintern? Fyra frilufsiga familjer tipsar om bland annat mat, utrustning och smarta knep.
Destinationer, guidade turer och aktiviteter på hemmaplan.
Vet du inte vad du ska använda årets bidrag till? Här får du tipsen!
Böcker om svensk natur, vandring, sova ute, allemansrätten och matlagning i naturen. Kanske en perfekt julklapp?
Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg