Ta med hemgjord blåbärssoppa på turen
Hemgjord blåbärssoppa är enkelt och snabbt att laga till. Gör den färdig hemma eller laga till på stormköket. Värmande och god blir den och passar också som en läcker efterrätt, gärna med en klick grädde i.
Av: ulindh
Hemgjord blåbärssoppa är enkelt och snabbt att laga till. Gör den färdig hemma eller laga till på stormköket. Värmande och god blir den och passar också som en läcker efterrätt, gärna med en klick grädde i.
Blåbärssoppa för 2 personer:
2,5 dl blåbär
4 - 5 dl vatten
2 - 4 msk socker (ta den lägre mängden och sockra den färdiga soppan om du vill ha den sötare)
1 msk maizenamjöl
Koka ihop vatten och socker, när sockret löst sig lägg i blåbären och låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter.
Rör ut maizenamjölet i lite vatten under tiden och häll i blåbärsblandningen när de fem minutrarna gått, rör om och låt allt få ett snabbt uppkok. Ta av från värmen, smaka av och tillsätt eventuellt mer socker tills du är nöjd. Späd med vatten om det behövs till önskad konsistens.
Servera! Till efterrätt är det gott med vispgrädde och mandelbiskvier eller smulade digestivekex.