Kom igång och torka mat!
Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats.
Av: ulindh
Att torka sin egen friluftsmat är kul. Passa på nu när mycket av säsongens grönsaker finns till bra pris i affärerna. Det är utmärkt att ha ett lager till turerna framöver så du kan laga dina favoriträtter när du ska ut.
Här finns några inspirerande artiklar i arkivet som ger bra introduktion för att komma igång.
Introduktion till att torka morötter.
Torka ett lager av grönsaker redan nu
Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 1
Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 2
Torkad vitkål och morot blir god sallad
Svamp finns det gott om i skogen, de passar utmärkt att torka och ha i grytor, såser och soppor med mera. Svamp går bra att lufttorka men det tar ganska lång tid, i ugnen eller med en mattork går det snabbare och kvaliteten blir bättre.
Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Var kan jag få tag på torrmjölk?
- Friluftsmat Mjölkpulver
- Friluftsmat Torka mat i Airfryer.
- Friluftsmat Torrmjölk
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Näring i vildmarksmat?
- Friluftsmat Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!)
- Friluftsmat Tips på god varm energidryck - pulver