Kom igång och torka mat!
Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats.
Av: ulindh
Att torka sin egen friluftsmat är kul. Passa på nu när mycket av säsongens grönsaker finns till bra pris i affärerna. Det är utmärkt att ha ett lager till turerna framöver så du kan laga dina favoriträtter när du ska ut.
Här finns några inspirerande artiklar i arkivet som ger bra introduktion för att komma igång.
Introduktion till att torka morötter.
Torka ett lager av grönsaker redan nu
Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 1
Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 2
Torkad vitkål och morot blir god sallad
Svamp finns det gott om i skogen, de passar utmärkt att torka och ha i grytor, såser och soppor med mera. Svamp går bra att lufttorka men det tar ganska lång tid, i ugnen eller med en mattork går det snabbare och kvaliteten blir bättre.
Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".