Torka ett lager av grönsaker - redan nu!
Tiden går fortare än vad man tror, rätt var det är står vi där i juni och vill ut i skog och mark. Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat och du kan du göra det i lugn takt.
Av: eric_tornblad
Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat färdig till sommaren. Börja redan nu så kan du göra det i lugn takt.
Torkade grönsaker håller flera år vilket gör dem perfekta att torka större mängder av (kött och fisk kan härskna över tid varför det är bättre att torka mindre mängder). Torka på nät som du enkelt kan bygga själv av en bit myggnät och en träram (myggnät finns tex på Biltema).
Grönsaker som kan lufttorkas:
- Alla typer av lök
- Tunna bitar av morötter och tex squash
- Äpplen
- Örter och bladgrönsaker
- Svamp
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Var kan jag få tag på torrmjölk?
- Friluftsmat Mjölkpulver
- Friluftsmat Torka mat i Airfryer.
- Friluftsmat Torrmjölk
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Näring i vildmarksmat?
- Friluftsmat Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!)
- Friluftsmat Tips på god varm energidryck - pulver
Ska prova torka persilja och blomkål i dagarna...
Mvh Tommy