Torka ett lager av grönsaker - redan nu!

Tiden går fortare än vad man tror, rätt var det är står vi där i juni och vill ut i skog och mark. Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat och du kan du göra det i lugn takt.

Av: eric_tornblad

Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat färdig till sommaren. Börja redan nu så kan du göra det i lugn takt.

Torkade grönsaker håller flera år vilket gör dem perfekta att torka större mängder av (kött och fisk kan härskna över tid varför det är bättre att torka mindre mängder). Torka på nät som du enkelt kan bygga själv av en bit myggnät och en träram (myggnät finns tex på Biltema).

Grönsaker som kan lufttorkas:

  • Alla typer av lök
  • Tunna bitar av morötter och tex squash
  • Äpplen
  • Örter och bladgrönsaker
  • Svamp

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-05-16 01:40   29351
Att torka tomater är riktigt trevligt, helt oroligt vad mycket smak det blir av torkad tomat... så himla gott det blir, min favorit grönsak! :) Vet du hur gurka blir med tanke på den innehåller så nycket vatten?

Ska prova torka persilja och blomkål i dagarna...

Mvh Tommy
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg