Torka ett lager av grönsaker - redan nu!
Tiden går fortare än vad man tror, rätt var det är står vi där i juni och vill ut i skog och mark. Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat och du kan du göra det i lugn takt.
Av: eric_tornblad
Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat färdig till sommaren. Börja redan nu så kan du göra det i lugn takt.
Torkade grönsaker håller flera år vilket gör dem perfekta att torka större mängder av (kött och fisk kan härskna över tid varför det är bättre att torka mindre mängder). Torka på nät som du enkelt kan bygga själv av en bit myggnät och en träram (myggnät finns tex på Biltema).
Grönsaker som kan lufttorkas:
- Alla typer av lök
- Tunna bitar av morötter och tex squash
- Äpplen
- Örter och bladgrönsaker
- Svamp
Ska prova torka persilja och blomkål i dagarna...
Mvh Tommy