Eftersom jag är ursprungligen är skåning (hörs bara när jag träffar släkten) hade vi i helgen den sedvanliga släktträffen för att fira Mårten Gås. Det finns en del "måsten" på ett sådant matbord i vår familj - bl a äppelkaka och vaniljsås till kaffet efteråt. Livskamraten har i många år varit den som snott ihop äppelkakan, men denna gång blev det stressigt, så hon bad mig...
- Det är bara att följa receptet. Det är jätteenkelt.
Visst, där fanns formen och där fanns receptet - handskrivet. Jag kikade igenom ingredienslistan och såg till att allt fanns framme: äpplen, smör, ströbröd, råsocker, vatten...
1. Grovriv äpplena. Jag satte igång och rev dem direkt ner i formen. (Nej...vaf...?)
1. Grovriv äpplena i den smorda formen (jäklar....) Ut med äpplena och smöra formen. I med äpplena igen. (Nej, vad tusan står det?!)
1. Grovriv äpplena i den smorda och bröade formen. (Men det var då själva...) Ut med äpplena i med ströbröd och SEDAN äpplena.
Nåja, bäst att läsa lite noggrannare i fortsättningen. Till sist är jag klar. Men...? Jag har ju ½ dl råsocker kvar! Jag lusläser receptet igen. Inte ett ord om råsocker. Jamen, då ska det väl ligga överst då? Där hamnar det.
Det var fel... men det blev gott...
Så bra att det blev gott!