Wok och tre stenar.

Enklaste tänkbara köket är att bära med sig en wokpanna. Denna ställer man på tre stenar. Bränslet är då oftast en torr gren/kvist som lätt att hitta.
 

Bilagor

  • wokstenar1.jpg
    wokstenar1.jpg
    82.2 KB · Visningar: 985
Matlagning

Värmen från den först brinnande och sedan glödande grenen räcker till att laga mat.
 

Bilagor

  • wokstenar2.jpg
    wokstenar2.jpg
    179.6 KB · Visningar: 953
Aska.

Lite vit aska är det enda som blir kvar efter matpausen. Stenarna räcker många år.
 

Bilagor

  • wokstenar3.jpg
    wokstenar3.jpg
    80.3 KB · Visningar: 869
Sköldpadda

Ett Trangia + en drivmedelsflaska är inte så lätt heller. Detta skall då packas i ryggsäcken. Wokpannan placeras som ett sköldpaddsskal utanpå säcken.
 

Bilagor

  • sköldwok.jpg
    sköldwok.jpg
    64.3 KB · Visningar: 764

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg