Vattenkokning igen...
Det räcker i princip att vattnet kokar för att döda alla (icke-termofila) bakterier.
Det viktiga är att hela vattenmängden ska uppnå kokning och för att vara på den säkra sidan lär Försvaret/FÖS ut att det ska koka i två minuter.
När det gäller olika uppgifter i olika böcker är tipset att kolla utgivningsdatum... Är det därtill samma författare till de olika böckerna så är det troligast att det senaste är korrekt.
Som det nämnts i tidigare diskussioner om koktider/vattenrening här på Utsidan, så byggs det ibland in systemfel - dvs någon adderar lite extra tid till den tidigare publicerade/uppgivna tiden "för att vara på den säkra sidan".
/Ulf
[Ändrat av Ulf M 2003-04-25 kl 13:31]
peter_v; sa:På en överlevnadsföreläsning med Lars Fält sas 2 minuters kokning räcka....!
Mvh
Peter
Det räcker i princip att vattnet kokar för att döda alla (icke-termofila) bakterier.
Det viktiga är att hela vattenmängden ska uppnå kokning och för att vara på den säkra sidan lär Försvaret/FÖS ut att det ska koka i två minuter.
När det gäller olika uppgifter i olika böcker är tipset att kolla utgivningsdatum... Är det därtill samma författare till de olika böckerna så är det troligast att det senaste är korrekt.
Som det nämnts i tidigare diskussioner om koktider/vattenrening här på Utsidan, så byggs det ibland in systemfel - dvs någon adderar lite extra tid till den tidigare publicerade/uppgivna tiden "för att vara på den säkra sidan".
/Ulf
[Ändrat av Ulf M 2003-04-25 kl 13:31]