• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Varför finns inte julmust på burk?

Ni som är lagda åt svagdrickehållet men inte kan få tag på nån genuin kan väl köra med gotlandsdricka istället? Har man nån gotlanskontakt är det inte så svårt att få tag på.

Största skillnaden jämfört med svagdricka är kanske att svag är det sista den är.
 
Boludo; sa:
tiddelipom; sa:
En port till den barndomen kan man hitta genom Borns svagdricka från Alfta http://www.ovanaker.se/OKAB/turism/smaka/smaka.htm
Ögonen tåras i en kombination av nostalgi och av glädje över smaken på den ... suck!!! Köper så snart jag kommer åt.


Enligt telefonsamtal med Borns bryggeri så är tillverkningen nedlagd! Ägarna ska pensionera sig, och ingen verkar vara intresserad av att brygga vidare. Trist, mycket trist.
Någon enstaka flaska kanske man kan hitta på någon affär i Alfta, men vill du Tiddelipom kunna fortsätta att dricka så får du nog köpa bryggeriet. Du har en trogen kund här!

Oj... nu tåras ögonen av sorg. Kvalitetssvagdrickans högborg läggs ner ... suck! Det var egentligen sonen som stod för driften men föräldrarna som skötte den till stor del då sonen pluggade på annan ort. Jag gjorde ett reportage där för Matesen (Ölfrämjandet) för några år sedan. Underbar svagdricka.

Jämförelsen med Gotlandsdricka ... tja ... om man bortser från ingredienserna förutom vatten och malt (dessutom annan sort), alkoholstyrkan och smaken .. såå kankse.

/Lennart